Atkı bere şemsiye ne varsa çıkartın şimdi uyarı geldi! Sağanak kar yağışı toz taşınımı hepsi bir arada

Atkı bere şemsiye ne varsa çıkartın şimdi uyarı geldi! Sağanak kar yağışı toz taşınımı hepsi bir arada
Hava durumu ile ilgili veriler sıklıkla takip ediliyor. Havaların nasıl olacağına ilişkin merak edilenlere yanıt aranırken uzmanlardan uyarı geldi. Kar yağışı, sağanak ve toz aşınımı gibi olaylara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan hava durumu değerlendirmeleri vatandaşların gündeminde yer alırken hava durumuna ait veriler de takip edilmeye devam ediyor. MGM'nin yurt genelinde hava durumu değerlendirmeleri yakından takip edilirken yapılan yeni tahminlerin ardından kritik uyarılara yer verildi.

MGM tarafından yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre kar yağışının yurt genelini etkisi altına alacağı bildirilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildi.

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK, KAR UYARISI, TOZ TAŞINIMI UYARISI GELDİ

MGM tarafından yapılan değerlendirmelere göre genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusunun yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor.

atki-bere-semsiye-ne-varsa-cikartin-simdi-uyari-geldi-saganak-kar-yagisi-toz-tasinimi-hepsi-bir-ara.jpg

Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu bildirilirken yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiği ifade edildi.

​​​​​​​atki-bere-ne-varsa-cikarin.jpg

Rüzgarın kuzey ve batılı, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, esmesi beklenirken yağışların da Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması beklendiği, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

44.jpg

Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde açıklama yapılırken hava sıcaklıklarında ara ara düşüşler yaşanabileceği belirtildi.

Yurt genelinde etkili olacak olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların özellikle dışarı çıkarken tedbirli olmaları gerektiğine değinilerek yapılan uyarılara son verildi.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir