Ek MTV ödendi sırada peşin ödeme var! İki taksitle ödeme devri kapanıyor cebinizden tek seferde çıkacak

Ek MTV ödendi sırada peşin ödeme var! İki taksitle ödeme devri kapanıyor cebinizden tek seferde çıkacak
Ülkemizde milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni haberler gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak ek MTV ödemekle yükümlü tutulan araç sahipleri için bu kez taksit devrinin kapanacağına ilişkin ünlü ekonomistten uyarı geldi.

Türkiye'de milyonlarca araç sahibi bulunuyor. Araç sahiplerini ilgilendiren kararlar kamuoyunun bilgisine sunulmaya devam ederken son olarak ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemekle yükümlü tutulan araç sahipleri 2024 yılı ilk MTV ödemelerini gerçekleştirdi. Araç sahipleri MTV ödemelerini iki taksit şeklinde öderken ikinci taksit ödemeleri temmuz ayında yapılacak.

MTV ödemesi zorunlu olan araç sürücüleri için yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklenirken bu kez 'tek taksit' iddiası gündeme geldi. Anayasa Mahkemesi'ne taşınan ancak burada da kabul görmeyen kararla beraber 6 Şubat tarihli depremler için fon oluşturmak üzere hükümetin aldığı kararla ek MTV ödemesine hükmedilmişti.

mtv.jpg

Alınan karar sonrası ek MTV ödemesi yapan araç sahipleri için bu kez ünlü ekonomistten gelen bir açıklama gündeme bomba gibi düştü.

MTV'LER TEK TAKSİT ŞEKLİNDE Mİ ÖDENECEK?

Ünlü Ekonomist Şeref Oğuz'dan araç sahipleri için önemli uyarılar geldi Ekonomist Oğuz, kazanmadığınız paranın vergisi olarak adlandırılan peşin vergiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak araç sahiplerinin canını sıkacak olan kötü haberi verdi. Ekonomist Oğuz yerel seçim öncesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışma yapıldığını belirtirken hükümetin tepki oyları nedeniyle peşin vergi sistemi için 31 Mart yerel seçimlerini beklediğini ileri sürdü.

ek-mtv-odendi-sirada-pesin-odeme-var-iki-taksitle-odeme-devri-kapaniyor-cebinizden-tek-seferde-cikac.webp

Ekonomist Oğuz,1 Nisan 2024 tarihi itibariyle peşin verginin yanı sıra vergi artışlarına başlanacağına ilişkin açıklamalarda bulunurken araç sahiplerinin ödediği MTV için bir çalışma içerisinde olunduğuna dikkati çekerek yıl içinde MTV'ye peşin ödeme yükümlülüğü getirilebileceğini belirtti.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir