Yabancılara konut satışında Antalya liderliği kaptırdı

Yabancılara konut satışında Antalya liderliği kaptırdı
Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından yoğun göç alan Antalya'da yabancıya konut satışında da peş peşe rekorlar kırılmıştı.

Türkiye'nin göz bebeği, turizm cenneti Antalya son dönemde aldığı yoğun göç nedeniyle konut satış rakamlarında da yükseliş yaşamıştı. Özellikle de Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisiyle adeta şehre akın eden Ruslar ve Ukraynalılar konut satış rakamlarını arttırmıştı.

TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı konut satış rakamlarına göre Türkiye genelinde konut satış rakamları uzun bir aradan sonra ilk kez yeniden yükselirken Antalya ise yabancıya konut satış rakamında düşüş gösterdi. Antalya yeniden yabancıların en çok konut satın aldığı 2. il olarak sıralamada yerini aldı.

ANTALYA'DA YABANCIYA KONUT SATIŞ RAKAMLARINDA SON DURUM NE?

Şubat ayında yabancılara yapılan konut satışında şehirler arasındaki sıralama değişti. İlk sırayı 691 konut satışı ile İstanbul alırken, Ocak ayında ilk sıradaki Antalya, şubat ayında 659 konut satışı ile ikinci sıraya geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı Konut Satış İstatistikleri’ni paylaştı.

Verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 artarak 93 bin 902 oldu. Konut satışlarında İstanbul 16 bin 344 konut satışı ve yüzde 17,4 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 300 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 168 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 18 konut ile Ardahan, 45 konut ile Tunceli ve 51 konut ile Bayburt oldu.

Antalya il genelinde Şubat ayı boyunca 5 bin 28 konut satışı yapılırken bu konutlardan 1.846 tanesini yabancılar aldı. Şubat ayında yabancılara yapılan konut satışı bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 44,9 oranında düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel