Yarış resmen kızışıyor belediyeden kıskandıran imza! Maaşa ek 28 bin TL ödeme yapacak

Yarış resmen kızışıyor belediyeden kıskandıran imza! Maaşa ek 28 bin TL ödeme yapacak
2024 yılı maaş zamları ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Asgari ücretli, memur ve emekliye yapılan zamların ardından belediyelerin işçilerine yaptığı zam yarışı hızlanırken bu kez maaşa ek promosyon ödemesine imza atıldı.

2024 yılı ocak ayında emekli, memur ve asgari ücretle çalışanlar için yapılacak olan maaş zamlarına karar verilerek kamuoyunun bilgisine sunuldu. Asgari ücretliye yılda tek zam yapılacağının açıklanmasıyla da beraber enflasyon karşısında bir iyileştirme bekleyen asgari ücretliler son dönemde belediyelerin yaptıkları zamları gündemine aldı.

Pek çok belediye aldıkları zam kararı ile adeta yarışa girerken rakamlar 40 bin liralara kadar çıktı. Belediyelerin imzaladıkları promosyonların ardından maaş zamlarına ek olarak verilen sosyal haklar da gündemde yer alırken bir belediye yarışı kızıştıracak bir açıklamaya yer verdi.

BELEDİYEDEN PERSONELİNE 28 BİN TL MAAŞ PROMOSYONU

Belediyeler yaptıkları maaş zamlarının yanı sıra verdikleri sosyal haklarla da gündem olmaya devam ederken bu kez Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, personelinin yüzünü güldüren bir karara imza attı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, 11 bin 79 personelin maaş ödemeleri için yapılan ihaleyi kazanan banka ile promosyon ihalesi imzaladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, ASAT ve belediyenin şirket işçileri için 28 bin TL promosyon yatacağını açıklayarak işçinin yüzünü güldürdü.

ekran-goruntusu-2024-03-15-121846.png

Emekçilerin yanında olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, “11 bin 79 çalışma arkadaşımı ilgilendiren maaş promosyon sözleşme ihalesinin protokol imzasını gerçekleştirdik.'' dedi. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, ''Hem çalışma arkadaşlarımıza hem de bankamıza hayırlı olmasını diliyorum.

prpmosyon.png

Aynı azim ve kararlılıkla hep birlikte emekçinin de çalışma arkadaşlarımın da yanında olmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu. Maaşa ek olarak 28 bin lira tutarında promosyon alacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi işçileri de duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir