Yapay Zeka çağı resmen başladı!

Yapay Zeka çağı resmen başladı!
Gelişen teknoloji her geçen gün hayatımızı biraz daha kolaylaştırsa da yapay zekanın gelişmesi bazı sorunları da beraberinde getirdi.

Dünya yapay zekada yaşanan gelişmeleri takip etmekte zorlanırken gelişen teknoloji korkutucu boyutlara ulaşmıştı. Bilim kurgu filmlerine konu olan dünyayı robotların ele geçirdiği zamanlara doğru gidildiği iddia edilirken yapay zekanın bu kadar gelişmesi üzerine işin ahlaki boyutu da tartışmalı hale geldi.

YAPAY ZEKA VE ROBOTLAR HAYATIMIZI NASIL ETKİLEYECEK?

Yapay Zekânın ve robotların günlük hayatımıza daha fazla girmesiyle hukuk, etik ve ahlak boyutu da her geçen gün sosyal bilimciler tarafından daha fazla tartışılır oldu. 2 bin 500 yıllık felsefe tarihinde belki de en çok filozoflara ihtiyaç duyulacak dönemin yapay zekâ ve robot çağı olduğunu belirten Prof. Dr. Betül Çotuksöken, cevap bekleyen en önemli sorunun ise ‘Nerede duracakları’ olduğunu söyledi. Altınbaş Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘Felsefenin Hayatımızdaki Yankısı’ söyleşisinde Yapay Zekâ ve Felsefe ilişkisi üzerinde duruldu.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı, Dr. M. Kaan Özkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğin konuğu akademisyen Prof. Dr. Betül Çotuksöken oldu. Çotuksöken, “Zannedilenin aksine gelecek dönemde felsefecilerin işi daha da artacak. Mühendisler, filozoflarla birlikte çalışacak. Var olanın veri olarak değerlendirilmesi, kayda geçmesi, saklanması doruk noktasına ulaşacak. En zor konu da bu verileri kim, nerelerde kullanacak? Nerde duracağımızı nasıl bileceğiz? Felsefenin en önemli konusu bu olacak” açıklaması yaptı.

Yapıla açıklamada yapay zeka ile mücadele konusunda okullarda felsefe dersinin zorunlu olması gerektiği ifade edilirken yaşanan olaylara dışarıdan bakabilmek için öğrencilerin mutlaka felsefe eğitimi alması gerektiği belirtildi. Teknolojik olanan yaşanan gelişmeler meslek seçiminde de etkili olmaya başlamış ve köklü değişimlere neden olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir