İlk defa araba alacaklara 5 sene satmama şartı ile sıfır ÖTV müjdesi! ÖTV'siz araç fiyatları 2024

İlk defa araba alacaklara 5 sene satmama şartı ile sıfır ÖTV müjdesi! ÖTV'siz araç fiyatları 2024
Yükselen araç fiyatlarına devlet müdahalesi için ilk adım atılırken ÖTV'siz araba müjdesi gündemi salladı. İlk arabasını alanlara 5 sene satmama şartı ile ÖTV'siz sıfır araç satışı yapılacağı iddia edildi.

İlk defa araba alacaklara 5 sene satmama şartı ile sıfır ÖTV müjdesi! ÖTV'siz araç fiyatları 2024 - Koronavirüs salgını döneminde pek çok sektörde büyük dalgalanmalar yaşanmış, otomotiv sektörü de bu sektörlerin başında yer almıştı. İlk olarak son derece sert düşen araç fiyatları ardından kademeli olarak yükselmiş, yaşanan yükseliş yeni rekorları peşinden getirmişti.

Otomobil üretim fabrikalarının zorunlu kısıtlama kararları nedeniyle uzun süre kapalı kalması, ülkelerin uçuş yasakları nedeniyle sınırlarını kapatması ve tedarik zincirinin kırılması araç üretimine darbe vurmuş, sıfır araç sektöründe tedarik ve stok sorunu yaşanmaya başlanmıştı. Peşine gelen talep patlaması sektörde arz talep dengesini bozmuş, fiyatlar rekor üzerine rekor kırmıştı.

İLK ARABASINI ALACAKLARA 5 YIL SATMAMA ŞARTI İLE ÖTV'SİZ ARABA MÜJDESİ GELECEK Mİ, NE ZAMAN GELİR?

Araba sahibi olmak isteyen kişiler yaşanan dalgalanmalardan etkilenmiş, fiyat artışları alt gelir grubu sonrasında orta gelir grubu vatandaşların da ev sahibi olmalarını zorlaştırmıştı. Araç sahibi olmak isteyen kişiler mağduriyet yaşarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında fırsatçılara göz açtırmayacaklarını ve araç fiyatlarında yükselişe izin vermeyeceklerini ifade etmişti.

arac-fyiatlari.jpg

Süreçte gözler hükümete çevrilirken AK Parti'ye yakın kaynakların sızdırmış oldukları kulis bilgilerine göre hükümetten bu yönde beklenen çalışmanın ilk detayları açıklandı. Hükümetin ilk arabasını alacak olan kişilere 5 sene satmama şartı ile ÖTV'siz ya da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanacak rapora bağlı olarak ÖTV indirimli satışa yer verebileceği ifade edildi.

Söz konusu destekten yararlanmak istiyorum diyen kişilerden aracını 5 sene satmayacağına dair taahhüt isteneceği ifade edilirken buradaki amacın fırsatçıların önünü kapatmak olduğu ifade edildi.Fiat tarafından satışa sunulan ÖTV'siz araç fiyatları ise şu şekilde sıralandı.

egea-modeli.jpg

Yine kampanyanın yerli üretim olan orta sınıf araçları kapsayacak şekilde düzenlenebileceği ifade edildi. Yani lüks ve pahalı araç almak isteyenler destekten yararlandırılmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir