AFAD ve MGM'den UYARI yapıldı! Kahramanmaraş Adıyaman Gaziantep Adana Hatay AFET ALARMI verildi

AFAD ve MGM'den UYARI yapıldı! Kahramanmaraş Adıyaman Gaziantep Adana Hatay AFET ALARMI verildi
Afetlerin peş peşe yaşandığı Türkiye'de deprem bölgesi için yeni afet uyarısı yapıldı. Çok şiddetli olacak ekipler teyakkuz durumuna geçirildi...

AFAD ve MGM'den UYARI yapıldı! Kahramanmaraş Adıyaman Gaziantep Adana Hatay AFET ALARMI verildi - Tüm dünyayı etkileyen depremler, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile doğal afetlerden en çok etkilenen ülkelerin başında yer alan Türkiye'de yeni afet uyarısı yapıldı.

İklim değişikliği nedeniyle daha önce ülkemizde nadiren görülen fırtına, hortum ve ani yerel yağışların sayısı artmış, heyelan ve sel gibi doğal afetler can almaya başlamıştı. Mart ayının gelmesi ile Türkiye'nin bir bölümü erken baharı yaşamaya başlarken bir bölümünde ise yoğun kar yağışı etkili olmuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 Mart 2024 tarihli günlük hava durumu tahmin raporu ile çok sayıda ili uyardı.

METEOROLOJİ MGM 15 MART 2024 HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU! BUGÜN NERELERDE SAĞANAK YAĞIŞ SEL BEKLENİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Muğla ve Şanlıurfa çevreleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

mgm-uyari.jpg

SEL UYARISI OLAN İLLER SON DAKİKA! HANGİ İLLERDE SEL UYARISI VAR 2024 SON DAKİKA?

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Şırnak çevreleri, Adana ve Hatay kıyıları ile Siirt'in doğu, Hakkâri'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bunlara ek olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi için toz taşınımı uyarısı yaptı. Yağışların çamur şeklinde olabileceği belirtilirken tüm vatandaşların tedbir olmaları, dere yatağı yakınında olan yerleşim yerlerinde bodrum katların boşaltılması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.