Emekliye bayram ikramiyesine EK ZAM sürprizi! TBMM SON DAKİKA duyurdu tam 5 bin TL oluyor

Emekliye bayram ikramiyesine EK ZAM sürprizi! TBMM SON DAKİKA duyurdu tam 5 bin TL oluyor
Emeklilere bayram ikramiyesi için yeni zam müjdesi TBMM'den geldi. Daha önce 3 bin TL olarak açıklanan Ramazan Bayramı ikramiyesi 2024 için 2 bin liralık ek zam kanun teklifi verildi.

Emekliye bayram ikramiyesine EK ZAM sürprizi! TBMM SON DAKİKA duyurdu tam 5 bin TL oluyor - Geçim derdi her geçen gün biraz daha ağırlaşan emekliler ek zam müjdesi beklemeye devam ederken beklenen müjde TBMM'den geldi.

Ankara Milletvekili Kürşad ZORLU tarafından hazırlanan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise sunuldu. Verilen kanun tekilfi kapsamında Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin en düşük emekli aylığının yarısından ve en düşük emekli aylığının ise asgari ücretten az olmamasına yönelik düzenleme yapılması talep edildi.

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yer alan Ek Madde 18'in birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: "Kurumca bu Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununa göre ödenen en düşük emekli aylığının yarısından az olmamak kaydıyla bayram ikramiyesi ödenir."

MADDE 2- 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yer alan Ek Madde 19'un birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: "Bu Kanun veya bu Kanunla yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ve aylıklar ile birlikte her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı dosya bazında, 8/2/2006 tarihli ve 5454 sayılı Kanunun 1 inci maddesi uyarınca yapılacak ek ödeme dâhil asgari ücretten az olamaz. Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az olamaz.

MADDE 3- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

kanun-1.jpg

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 2024 NE KADAR OLDU, BAYRAM İKRAMİYESİNE YENİ ZAM VAR MI, GELECEK Mİ?

Emeklilere bayram ikramiyesi için yeni ek zam teklifi meclise sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda emekilye Ramazan Bayramı ikramiyesi 3 bin TL yerine 5 bin TL olarak ödenecek. Yani 2 bin liralık ek zam almış olacak. Kanun teklifi komisyona sunulurken onay alması durumunda meclis gündemine taşınacak. TBMM'de yapılacak olan oylamada vekillerin kabul etmesi durumunda emekliye bayram ikramiyesi 5 bin TL olarak yatacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.