Tasarruf tedbirleri planından Alanya turizmine olumsuz etkisi

Tasarruf tedbirleri planından Alanya turizmine olumsuz etkisi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan kamuda 3 yıl boyunca uygulanacak tasarruf tedbirleri planına ait detaylar paylaşıldı. Söz konusu tasarruf tedbirleri ile ilgili turizmi dolayısıyla Alanya turizmini etkileyecek olan bir madde bulunmaktadır. İşte o madde ve detayları...

Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarruf tedbirleri planı açıklandı. Söz konusu tasarruf tedbirleri Hazine ve maliye bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Iğneden ipliğe bütün kamu harcamalarının gözden geçirileceği söz konusu süreçte Türkiye turizmini dolayısıyla Alanya turizmini yakından ilgilendiren bir madde bulunmaktadır.

Artık kamu kurum ve kuruluşlarının seminer, toplantı, kurs gibi faaliyetleri otellerde düzenlenmeyecek. Söz konusu toplantı ve faaliyetler kamuya ait olan tesislerde düzenlenecek. Bu da demek oluyor ki ilçemizde düzenlenen birçok organizasyon artık öğretmenevi ve hizmet içi eğitim enstitüsü gibi kamuya ait tesislerde düzenlenecek.

Toplantı turizmi gibi önemli bir gelir kapısının musluklarının kapatılması anlamına gelen bu tedbir 3 yıl boyunca uygulanacak.

Alanya Medya / ÖZEL HABER