Evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı mı, 15 Mart evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

Evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı mı, 15 Mart evde bakım maaşı yatan iller hangileri?
Evde bakım yardımı ödemelerine ilişkin merak edilenlere yanıt aranıyor. Bu yardımı alanlar ödemelerin yapılacağı tarihe ilişkin bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına devam ederken 15 Mart tarihi ile evde bakım yardımı yatan iller sorgulanıyor.

Ülkemizde ihtiyaç sahipleri için verilen yardımlara dair araştırmalar sürüyor. Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine çeşitli programlarla nakdi destek sağlanırken 'Evde Bakım Yardımı' ödemeleri de gündemde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere ödenen bu yardımdan faydalananlar merak ettiği sorulara yanıt ararken ''Evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı mı, 15 Mart evde bakım maaşı yatan iller hangileri?'' gibi sorulara da yanıt aramaya başladı.

Evde Bakım Yardımı ödemesi olan hak sahipleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan gelecek açıklamaya odaklanırken mart ayı ödemelerinin hesaplara geçeceği tarih merak ediliyor. İllere göre yapıldığı bilinen bu ödemelerin hangi illerde hesaplara yatırılmaya başlandığı da araştırma konusu oluyor.

15 MART EVDE BAKIM YARDIMI YATAN İLLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL ödemeyi hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

ipog.webp

15 Mart tarihi ile ödemeler hesaplara geçerken ödemelerin hangi illerde yapıldığı da merak edildi. Evde Bakım Yardımı kapsamında aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık.” derken ödemelerin hak sahipleri için hayırlı olmasını diledi.

evde-bakim-yardimi-odemeleri-yapildi-mi-15-mart-evde-bakim-maasi-yatan-iller-hangiler.webp

Engelli birey ya da ona bakmakla yükümlü kişiye yapılan ödemelerin bugün itibariyle hesaplara geçtiğini aktaran Bakan Göktaş, hali hazırda 559 bin vatandaşın da Evde Bakım Yardımı programında yararlandığını belirtti.

evde-bakim-yardimi-odemeleri-yapildi-mi-15-mart-evde-bakim-maasi-yatan-iller-hangileri.jpg

Kişi başına 7 bin 608 TL tutarındaki evde bakım yardımı her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler, SMS veya e-Devlet aracılığıyla da öğrenilebiliyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir