Okullarda ara tatil ne zaman?

Okullarda ara tatil ne zaman?
İlk ve ortaokul öğrencileri ara tatil tarihlerini sorgulamaya devam ediyor. Ara tatille ilgili bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken ikinci dönem ilk ara tatili için geri sayım da başladı.

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan kararlar kapsamında okullarda ara tatil dönemine geçildi. Okulların birinci döneminde sömestır tatilinden önce bir hafta, ikinci döneminde de sömestır tatilinden sonra olmak üzere iki kez ara tatil yapan öğrenciler bu dönem hangi tarihlerde tatilde olacaklarını merak ediyor.

Ara tatil tarihlerinin belli olup olmadığı merak konusu olurken MEB tarafından açıklanan 2. ara tatil tarihleri merak ediliyor. Bu çerçevede ''Nisan ara tatili ayın kaçında, kaç gün olacak? Okullar ne zaman tatil?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

NİSAN 2024 ARA TATİL TARİHİ

Okullarda ilk ara tatil kasım ayında yapıldı. Yılın 2'nci ara tatili ise nisan ayında yapılacak. Ramazan Bayramı ile yakın bir tarih aralığına denk gelen ara tatil öğrencileri meraklandırdı.

okullarda-ara-tatil-ne-zam.jpeg

Nisan ayında uygulanacak olan ara tatil ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri için geçerli olacak. 2'nci ara tatil 8 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak. Ara tatil hafta sonu tatilleriyle birlikte toplam 9 gün sürecek. Bu çerçevede öğrenciler 9 gün boyunca dinlenme fırsatı elde edecek.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir