YKS'ye girecek milyonlarca adaya duyuruldu! Böylesi ilk kez oluyor: YÖK kararını verdi

YKS'ye girecek milyonlarca adaya duyuruldu! Böylesi ilk kez oluyor: YÖK kararını verdi
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için ikinci geç başvuru sürecinin belirlendiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

YÖK, 8-9 Haziran'da düzenlenecek olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için adayların mağduriyet yaşamamaları adına ikinci geç başvuru imkanı sunuyor.

YÖK'TEN AÇIKLAMA

yök

Yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurulu'nun, yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS'ye girme şartı getiren yönetmelik çerçevesinde yeni bir düzenleme yapıldığı ifade edildi.

İkinci geç başvuruların 25-28 Mart tarihleri arasında kabul edileceği belirtilirken, adayların başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekleri vurgulandı.

Özellikle 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların bilgilerinin aynen geçerli olacağı ve bu tarihlerde başvuru yapan adaylardan yeniden başvuru alınmayacağı belirtildi.

Yapılan bu düzenleme ile adayların sınav sürecinde yaşayabilecekleri olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir