Kocakarı soğukları çok fena geliyor! Atkıları bereleri çıkarın diz boyu lapa lapa kar yağacak

Kocakarı soğukları çok fena geliyor! Atkıları bereleri çıkarın diz boyu lapa lapa kar yağacak
Meteoroloji uzmanları peş peşe açıkladı. Kocakarı soğukları çok fena geliyor! Atkıları bereleri çıkarın diz boyu lapa lapa kar yağacak acilen hazırlanın...

Kocakarı soğukları çok fena geliyor! Atkıları bereleri çıkarın diz boyu lapa lapa kar yağacak - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından beklenen hava durumu tahmin raporu yayımlanırken yeni haftada beklenen hava durumlar hakkında Meteoroloji uzmanları da tahminlerini açıkladı.

Beklenen kar yağışı hakkında tahminlerini açıklayan Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel "Sıcaklıklar 4 - 5 derece olacak. Mart ayı hem kıştan özellikler, hem de ilkbahar ve yazdan özellikler barındırıyor. Hazirandan da birkaç gün, aralıktan da birkaç gün almış." diyerek İstanbul için ise kar yağışı beklemediğini söyledi.

KOCAKARI SOĞUKLARI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Kocakarı soğukları önümüzdeki hafta Türkiye'ye geliyor. Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, uzun vadeli tahminlere baktığını ifade ederek, gelecek hafta çarşamba, perşembe ve cuma günü kar yağışı görülebilir. Tahminlerin değişmemesi halinde ülkede yeniden kar havasının geldiğini işaret etti. Kar yağışlarının ise bütün Marmara yükseklikleri ve Doğu yüksekliklerine gelebileceğini söyleyerek, Batı Karadeniz ve Ankara'nın da altını çizdi.

Öztel, gelecek hafta sonu gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının etkileriyle daha fazla kışa benzeyeceğini açıkladı. Bu dalganın gelmesi halinde Doğu Anadolu bölgesinde yolların yeniden kapanabileceğini belirtti.

Batı kesimlerinde ise hava sıcaklığı yüksek seyrettiği için kar yağışı yerine yoğun lokal yağışların etkili olacağı ifade edildi. Soğuk havaların etkisi ile sert kar yağışı beklenirken Erzincan'da kar yağışı nedeniyle bugün okullar kar tatili ilan edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir