Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın! Milyonlar cüzdanında taşıyor ama bunu bilmiyor

Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın! Milyonlar cüzdanında taşıyor ama bunu bilmiyor
Milyonlarca vatandaşın cüzdanında taşıdığı bir kartla ilgili olarak önemli açıklamalara yer verildi. 15 lira ödeme zorunluluğu bulunan vatandaşların bu ödemeyi ihlal etmeleri halinde 12 bin TL ceza ödeyeceği açıklandı.

Bireylerin araç sürebilme ve trafiğe çıkabilmesi için taşımalarını zorunlu olduğu ehliyetle ilgili olarak önemli bir konu gündeme geldi. Ehliyet sahibi olan vatandaşların 15 TL ödeme yapmaları gerektiği belirtilirken bu ödemeyi yapmayan vatandaşların da 12 bin lira tutarında ceza ödeyeceği açıklandı.

Ehliyet sahiplerini yakından ilgilendiren karara göre B sınıfı ehliyet sahipleri için tanınan süre gündeme geldi. Yapılan açıklamaya göre, 2025 yılı itibariyle ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler için cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

2025 YILINA KADAR EHLİYETİNİ YENİLEMEYENLER CEZA ÖDEYECEK

2016 yılından önce ehliyet sahibi olanlar için ehliyet yenileme süresi gündeme geldi. 2016 yılı öncesinde B sınıfı ehliyet sahibi olan sürücüler için uyarı geldi. 2016 yılından önce B sınıfı ehliyet almış olan vatandaşlar ehliyet yenileme kuralına uymadıkları takdirde idari para cezası ödemek durumunda kalacak.

dimyata-pirince-giderken-evdeki-bulgurdan-olmayin-milyonlar-cuzdaninda-tasiyor-ama-bunu-bilmiyor-12-bin-tl-cezasi.webp

Geçtiğimiz dönemde 2016 yılı öncesi ehliyeti olanlar için değiştirme süresi uzatılmıştı. Ancak yapılan güncel açıklamada İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce çıkartılan eski tip ehliyetlerin değişimi için tanınan sürenin, 31 Aralık 2022’den itibaren 2 sene daha uzatıldığı ifade etmişti. Söz konusu sürenin 2025 yılı itibariyle sona ereceği öğrenilirken 31 Aralık'a kadar yenileme işleminin tamamlanması gerektiği belirtildi.

dimyata-pirince-giderken-evdeki-bulgurdan-olmayin-milyonlar-cuzdaninda-tasiyor-ama-bunu-bilmiyor-12-bin-tl-cez.webp

Ehliyet yenileme ücreti 2024 yılında 15 TL iken bu ödemeyi yapmayan ehliyet sahiplerinin 2025 yılında yapılacak olan denetimler sırasında 12 bin TL idari para cezası ödemekle yükümlü tutulacağı belirtildi. Ehliyet yenilemek için geçerli olan belgeler ise;

  • Sağlık raporu
  • Kan grubu belgesi
  • Mevcut olan ehliyet
  • Adli sicil kaydı belgeleri ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri üzerinden alacakları randevu ile ilgili kuruma başvuru yaparak yenileme işlemlerini tamamlayabilecek.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.