Piyasalar onun açıklamasını bekliyordu olanlar oldu! Bir hafta sonra her şey TEPETAKLA olacak

Piyasalar onun açıklamasını bekliyordu olanlar oldu! Bir hafta sonra her şey TEPETAKLA olacak
Para piyasalarını takip edenler yatırım araçlarına ilişkin gelişmelerden haberdar olmak üzere özellikle uzmanların değerlendirmelerini radarlarına alıyorlar. Para piyasalarında her şeyin bir anda tepetakla olacağını söyleyen isimden kritik uyarı geldi.

Yatırımcı, yatırımcı adayı, borcu ve düğünü olanlar tarafından yakından takip edilen para piyasalarında güncel durum merak konusu olmaya devam ediyor. Altın piyasasına ilişkin son günlerde oldukça hareketli bir grafik izlenirken uzmanlar yıl sonunda gram altındaki beklentilerini de 3 bin lira seviyesinde sabit tutuyor.

Altın alacak ya da altınla borçlananlar tarafından merakla takip edilen işlem fiyatları gündemin önemli konu başlıklarını oluştururken altının alınması mı yoksa satılması mı gerektiğine ilişkin sorulara da yanıt aranıyor. Söz konusu piyasa araştırmalarının devam etmesi ile beraber uzmanlarının değerlendirmeleri önem kazandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in merakla takip edilen değerlendirmelerine bir yenisi daha eklenirken bu kez 'Bir haftanız var' uyarısında bulundu.

''DOLARIN GÜÇLÜ OLDUĞU HER ORTAMDA, DOLAR KARŞISINDAKİ VARLIKLARIN TL KARŞILIĞI HESAPLIDIR''

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 20 Mart tarihine dikkati çeken bir açıklamaya yer verirken dolar karşısındaki tüm yatırım araçlarının alarm verdiğini belirtti. Uzman isim Memiş, "Birilerinin canı yanacak" uyarısına yer verdiği açıklamasında yatırım araçları için tahminlerini açıkladı.

piyasalar-onun-aciklamasini-bekliyordu-olanlar-oldu-bir-hafta-sonra-her-sey-tepetakla-ola.webp

Yıl içinde gümüş tarafını beklettiklerini belirten Finans Analisti Memiş, borsa tarafında satışların devam edeceğini tahmin ettiğini belirtti. 2 bin 395 liraya aldığı altını beklettiğini söyleyen Memiş, altının onsunda da gerilemenin devam edeceğini belirtti. Gram altın tarafında geri çekilmelerin sınırlı kalacağına işaret eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Doların güçlü olduğu her ortamda, dolar karşısındaki varlıkların TL karşılığı hesaplıdır. Gram altını bağlamıyor bu ons altın geri çekilmeleri. Düşüş yönünde gram altında çok iyimser olmayın. Kısmi geri çekilmeler yaşanacaktır.'' dedi.

piyasalar-onun-aciklamasini-bekliyordu-olanlar-oldu-bir-hafta-sonra-her-sey-tepetakla-olaca.jpg

Tahminlerine devam eden Memiş, ''Burada 2400 altına sarkınca 2395'ten bir maliyet yaptım, bu fiyatlar haziranda 2500-2700, yılın son çeyreğinde 3000 lira olacak. 3000 lira üzerinde rakamlar var. Kabaca 3000 lira radarımızda olacak bizim." diyerek beklenen 20 Mart tarihli FED faiz kararının piyasalar için belirleyici rol oynayacağını söyledi.

NOT: Bu yazıda yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.