İlk evim konut kredisi! 15 yıl vadeli düşük faizli konut kredisi çıktı mı?

İlk evim konut kredisi! 15 yıl vadeli düşük faizli konut kredisi çıktı mı?
Satılık konut fiyatlarının artması ile beraber vatandaşların bir süre önce dillendirilen düşük faizli ilk evim konut kredisine dair merak edilenler arttı. Ev sahibi olmak isteyenler krediye dair gelişmeleri takip ederken detaylar da yeniden gündeme geldi.

Ülkemizde pandemi döneminin ardından artan konut satış fiyatları vatandaşların bütçesini aşmaya başladı. Enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan kararla beraber faiz artışlarına gidilirken bu durum banka kredilerindeki faiz oranlarının da yükselmesine neden oldu. Kredi faizlerinin yükselmesi ile beraber konut sahibi olmak isteyenler nakit ihtiyaçlarını gidermekte zorlanırken artan faizler nedeniyle düşük faizli konut projesi gündeme geldi.

Konut fiyatlarındaki ateşin sönmesi beklenirken son olarak 1,20 faiz oranıyla 15 yıl vadeli konut kredisinin ilk kez ev sahibi olacaklar için 'İlk Evim Konut Kredisi' adıyla verileceği bildirildi. Söz konusu kampanyayla ilgili beklenti artarken konut sahibi olmak isteyenler de araştırmalarına başladı. Ev almak isteyenler, ''İlk evim konut kredisi ne zaman, kimlere verilecek,15 yıl vadeli düşük faizli konut kredisi çıktı mı?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ NE ZAMAN ÇIKIYOR, FAİZ ORANLARI NEDİR?

Düşük faizli konut kredisi ile ilgili olarak merak edilenler artarken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında birinci konut edinimine destek verileceğini duyurdu.

ilk-evim-konut-kredisi-15-yil-vadeli-dusuk-faizli-konut-kredisi-cikti-m.jpg

Konut sahibi olmaya dair yeni çalışmaların olacağını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de satılık ve kiralık konutta fiyatların düşmesi için yeni konut arzının sağlanmasına yönelik çalışmalarının olacağından bahsetmişti.

ilk-evim-konut-kredisi-15-yil-vadeli-dusuk-faizli-konut-kredisi-cikti-mi.jpg

İlk kez konut sahibi olacaklar için daha önce yapılan kampanyalar göz önünde bulundurulduğunda 1,20 faiz oranıyla 15 yıl vadeli kredi verileceği öngörülürken konut kredilerinin şimdilerde yüzde 3.00'a kadar yükselmesi ile beraber kampanya kapsamında verilecek olan kredinin de 1,50 faiz oranına kadar verilebileceği öngörülüyor. Konuyla ilişkin henüz yeni bir açıklamaya yer verilmezken ilk kez ev alacaklar da kampanya beklentisini sürdürüyor.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.