Emekliye Yönelik Refah Paketi Duyuruldu: Emeklilerin Gelirlerinde Artış Bekleniyor

Emekliye Yönelik Refah Paketi Duyuruldu: Emeklilerin Gelirlerinde Artış Bekleniyor
Emeklilerin gündeminde olan emekli maaş zammı ve refah paketi detayları hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarafından açıklamalar yapıldı. Çalışma Bakanlığı'nın emekliler için yürüttüğü çalışmanın bir parçası olarak Emekliye Refah Paketi hazırlandı ve Mayıs ayında sunulacak. Pakette birçok önemli madde yer alacak.

Emekli maaş zammı ve refah paketi detayları, 16 milyon emeklinin gündeminde yer alırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın da açıkladığı gibi, Çalışma Bakanlığı emekliler için önemli çalışmalar yürütüldüğü paylaşıldı. Çalışmalar kapsamında “Emekliye Refah Paketi” hazırlandığı ve tarihin belli olduğu bildirildi. Bu paketin Mayıs ayında sunulacağı bildirildi ve bu pakette pek çok madde bulunduğu ifade edildi.

EMEKLİYE REFAH PAKETİ

Ocak döneminde SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 11,68 ek zam ile yüzde 49,25’e yükselmiş, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuştu ve Temmuz döneminde yaklaşık 16 milyonu ilgilendiren emekli zammı ve mevcut durumda 10 bin TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı için düzenleme yapılacağı bildirildi. Bununla beraber emekliler emekli maaş zammı gündemini takip ederken aynı zamanda emekliye refah paketi detaylarının netleştiği haberlerini de izlediği aktarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda emekliye refah paketi taslağı ortaya çıktı ve detayların mayıs ayında kamuoyuna açıklanması beklendiği belirtilerek hazırlanan modelde özel bir kart da bulunduğu ve emeklikart adı verilen bu uygulamada emekliler için yapılacak tüm destekler bu kart vasıtasıyla ödeneceği ve karta yüklenecek nakit destekleri emekliler istedikleri yerde harcayabileceği bildirildi.

Kart ile ilgili hazırlıkları Çalışma Bakanlığı ve Aile Bakanlığı birlikte yürütüldüğü belirtilerek kartın yönetimi ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nda olacağı yapılacak indirimler de bu kart vasıtasıyla uygulanacağı vurgulandı.

HANGİ MADDELER VAR?

Paket içinde yer alanlar ise şöyle duyuruldu:

Belediye hizmetleri

Enerji destekleri

Ulaşım destekleri

Finans destekleri

Konut-kira destekleri

Tatil konaklama destekleri

REFAH PAYI DA VAR

Yıllık ya da 6 aylık enflasyona göre zam yapılmasının ardından hem memur emeklileriyle SSK emeklileri arasındaki farkı gidermek hem de artışı yükseltmek için bir refah payının da eklenmesi gündeme gelebilecek. Bu durumda enflasyon artışının üzerine 10-15 puanlık bir refah payı da eklenebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir