MEB'den 81 ilde SON DAKİKA yasak kararı! Veliler öğrenciler dikkat TAMAMEN YASAKLANDI artık yapılamayacak

MEB'den 81 ilde SON DAKİKA yasak kararı! Veliler öğrenciler dikkat TAMAMEN YASAKLANDI artık yapılamayacak
MEB 81 ilde son dakika kararı aldı. Yeni yasak kararı ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerine 81 ilde geçerli olacak. Uymayan öğrencilere yaptırım uygulanacak.

MEB'den SON DAKİKA yasak kararı! Veliler öğrenciler dikkat tüm kademelerde YASAKLANDI uymayana ceza yağacak - Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Yusuf Tekin önemli kararlara imza atmaya devam ederken yaptığı açıklama ile öğrencilere yönelik yeni yasak kararı aldıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada tüm öğrenciler için artık uygulanacak olan yasak kararı ilan edilirken yasağa uymayan öğrencilere ise ceza verileceği ifade edildi. 2 yasak kararı peş peşe gelirken bunlardan ilki okullarda sınıflara cep telefonu sokma yasağı oldu.

OKULLARDA CEP TELEFONU YASAK MI, MEB SON DAKİKA TELEFON YASAĞI KARARI ALDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu açıklamasında öğrencilerin mümkün olduğunca cep telefonu ile az zaman geçirmesini istediklerini, bu nedenle öğretmenlerin cep telefonu gerektiren ödev vermelerin istemediklerini belirtti. Yine sınıflara cep telefonu ile girilmesine de kesinlikle izin verilmeyecek. Söz konusu yasak ilkokul, ortaokul ve liselerde tüm kademelerde 81 ilde geçerli olacak. Okula telefon getiren öğrenci bunu yönetime teslim edecek ve ders çıkışı alacak. Sınıfa cep telefonu sokan öğrenciler ceza alacak.

MEB'DEN SON DAKİKA YASAK KARARI! ACIK LİSEYE GEÇİŞ YASAKLANDI MI?

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete yapmış olduğu açıklamasında "Sınıf tekrarına kalanlar, ikamet değişikliği nedeniyle devam edeceği aynı türden okulu bulunmayanlar, temel eğitim kurumlarından mezun olup herhangi bir örgün ortaöğretim kurumunda kaydı olmayanlar, yurt dışında olması nedeniyle çeşitli mazeretleri olanlar ve uzun bir süreyi gerektiren hafızlık eğitimi alanlar, milli sporcular dışında bireysel veya takım sporlarında en az üç yıl faal lisanslı olarak yarışmalara katılan sporcular, Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ile sporcu eğitim merkezlerine kayıtlı olanlar, zorlu şartlarından dolayı deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerdeki geçici barınma merkezlerinde ikamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar, durumlarını belgelendirmeleri halinde öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurabilecekler." diyerek bu kişilerin dışında kalan kişilerin açık liseye geçişlerinin yasaklandığını duyurdu.

Bu kurallara uymayan öğrenciler yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Bu nedenle hem velilerin hem de öğrencilerin yeni açıklanan kurallara uymaları büyük önem taşıyor. Özellikle de sınıfta cep telefonu kullanımı konusunda öğrencileri taviz verilmeyeceği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir