Ege Bölgesi'nde Alarm: 8 İl İçin Saat Verildi!

Ege Bölgesi'nde Alarm: 8 İl İçin Saat Verildi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu açıklamasına göre, Ege Bölgesi'nde hafta sonu sağanak yağışlar görülecek. Özellikle öğle saatlerinden itibaren Kütahya çevresinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca bölgede fırtına uyarısı da yapıldı. Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu gibi illerde de güçlü yağışlara hazırlıklı olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması yapıldı. Hafta sonu plan yapanlar hava durumu haberlerini merak ediyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kütahya çevrelerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Öte yandan bölgeye fırtına uyarısı da geldi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 -60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 26°C
Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK İÇİN İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri, Çanakkale’nin doğu kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir