Milyonlarca emekli için ilk kez gündeme geldi! Zam bekleyen emekliler en çok buna sevinecek yeni dönem başlıyor

Milyonlarca emekli için ilk kez gündeme geldi! Zam bekleyen emekliler en çok buna sevinecek yeni dönem başlıyor
Emekli olan milyonlarca vatandaş maaş zamları için yapılan açıklamaları takip etmeye devam ediyor. Maaş zamlarına ilişkin merak edilenlere yanıt aranırken bu kez ilk kez masaya gelen bir formül gündem oldu.

Uzun yıllar boyu çalışarak emekli olma şartlarını karşılayan milyonlarca vatandaş emekli olup dinlenme dönemine geçiyor. Emekliler 2024 yılı ocak ayında yapılan zamla beraber yüzde 49,25 oranındaki artış alırken en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarıldı. Emekliler en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olmasını talep ederken bu talebe yanıt verilmesi bekleniyor.

Yerel seçimler öncesi emekliye seyyanen zam yapılacağına ilişkin bazı iddiaların ardından maaşlarında yükseliş beklentisine giren emekliler konu hakkında yapılan açıklamaları yakından takip ederken gözler bakanlıktan gelecek açıklamaya çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bu yıl emeklilerin yılı olacak' söylemlerinin ardından beklentisi artan milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasındayken emekliye ek destekler için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

EMEKLİNİN YILINDA 'EMEKLİ KART' PROJESİ YOLDA

Milyonlarca emekli maaşları ile ilgili yapılacak olan iyileştirmelere odaklanmışken son olarak yılda iki kez verilen ikramiyelerin yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarılmasına karar verildiği bildirilmişti. Kararın resmileşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını 'Emekliler Yılı' ilan etmesiyle emeklinin refah düzeyinin artırılması için de düğmeye basıldığı öğrenildi.

emekli.webp

Seçim öncesi en düşük emekli maaşı 10 bin TL olan emekliler için yeni formülün masaya yatırıldığı öğrenildi. Emekliye doğal gaz, elektrik ve gıda yardımı için ‘Emekli kartı’ verileceğine ilişkin bir takım kulis bilgisi gündeme gelirken Ramazan Bayramı öncesinde de müjdenin verilebileceği dillendirildi.

emekli-001.webp

Artan giderlere bir çözüm olması ve emeklinin elinin rahatlaması için 'Emekli Kart' uygulaması gündeme gelirken hükümet tarafından yapılan toplantılarda seçim çalışmaları sırasında en düşük emekli aylığı alanlara yönelik doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı adı altında destek verilmesi önerisinin masaya yatırıldığı bildirildi.

emekli-002.webp

Bu çerçevede bakanlıklarla yapılacak olan görüşmelerin ardından emekliye seçim öncesi bir destek müjdesi gelebileceği duyuruldu.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir