Vatandaşın isyanına son verecek karara imza atıldı! Artık trafikte ceza yedim derdine son

Vatandaşın isyanına son verecek karara imza atıldı! Artık trafikte ceza yedim derdine son
Trafik kurallarına uyulması hayati derecede önem taşırken bu kurallara uyulmaması durumunda da bazı yaptırımlar uygulanıyor. Trafik kuralları ve işaretlerine uymayanlar için çeşitli cezalar kesilirken EGM'den bir devri kapatacak karar açıklandı.

Trafik kural ve işaretlerine uyulması zorunluluğu bulunuyor. Hem trafiğin hem de park etmiş araçların oluşturacağı karmaşayı önlemek amacıyla belirlenen kurallara uyulması hayati derece önem taşırken bu kurallara uymayanlar için idari para cezası ve aracı otoparka çekme gibi cezalar uygulanıyor.

Otomobillerin nereye park edilebileceğine ilişkin trafik işaretleri bulunurken bu işaretlere uymayan ve park yerlerini haksız olarak ihlal edenler için de sürpriz cezalar ortaya çıkıyor. Bu cezalar çoğu araç sahibi için isyan etme sebebi olurken son dönemde fahri trafik müfettişleri tarafından kesilen cezalar tartışma yaratmıştı. Konuyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) flaş bir karara imza attı.

EGM'DEN FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLERİ KARARI ÇIKTI

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü, fahri trafik müfettişleriyle ilgili yeni bir karar aldı. Fahri trafik müfettişleri ile ilgili artan şikayetler üzerine yeni bir karara imza atan EGM'nin bu kararı araç sahipleri tarafından oldukça olumlu karşılandı. EGM tarafından alınan yeni karara göre, fahri müfettişlerin park cezası verme yetkisi kaldırıldı.

fajrs.jpg

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Güleçyüz, EGM'nin aldığı kararı değerlendirdi. Bu çerçevede önemli bir açıklamaya yer veren Güleçyüz, "Fahri trafik müfettişlerine verilen görev çerçevesinde kara yolları trafik kanuna göre bazı maddeler üzerinden cezalar yazılabiliyor. Bunların bir kısmı trafiğin akışkanlığını sağlamak, trafiğin düzenini sağlamaya yönelik cezalar.'' dediği açıklamasında ''Bir kısmı da kazaları önlemeye yönelik cezalardır. Park cezası ve duraklama cezası şimdilik askıya alındı. Asıl bundan sonra diğer kazaları önlemeye yönelik olan cezalar üzerine yoğunlaşılacak.'' ifadelerine yer verdi.

fahri-mufettis.jpg

Fahri trafik müfettişlerinin bu yetkinin askıya alınmasına karşı olduğundan bahseden Güleçyüz, konunun askıya alınmış olmasının denetim yapılmayacağı anlamına gelmediğinin de altını çizdi. Kolluk kuvvetleri, trafik polisleri tarafından yine elektronik denetleme sayesinde daha sıkı bir şekilde park sorununun takip edileceğini açıklayan Güleçyüz, park uyarılarına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Ancak alınan yeni kararla beraber fahri müfettişlerin park cezası verme yetkileri de kaldırılmış oldu.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir