Emekli Maaşlarına Zam Oranı Belli Oldu: Yeni Oranlar Açıklandı

Emekli Maaşlarına Zam Oranı Belli Oldu: Yeni Oranlar Açıklandı
Ekonomistler, katıldıkları ankette nisan ayında TÜFE'nin %3,22 artacağını öngörürken memur ve memurların zam oranının bu enflasyonunda belirleyici olacağını belirtti. Zam oranının kesinleşmesi için ise mayıs ayı enflasyonunun beklenildiği ifade edildi.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,22 artacağını tahmin ederken memur ve meklilerin zam oranında Nisan enflasyonu belirleyici olacağı ve zam oranının kesinleşmesi için mayıs ayı enflasyonu beklendiği bildirildi. Tüm bunlarla beraber ankete katılan ekonomistler, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,22 artacağını tahmin ettikleri ifade edildi.

3 MAYIS’TA BELLİ OLACAK

AA Finans’ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Mayıs Cuma günü açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandığı ifade edilerek konomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,22 olduğu ve ankete katılan ekonomistlerin nisan ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,80, en yüksek yüzde 3,80 aralığında yer aldığı ifade edildi.

BEKLENTİLRE NELER?

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 68,50 olan yıllık enflasyonun yüzde 69,87’ye çıkacağı öngörülürken ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de nisanda 43,65 olduğu ve Tüketici Fiyat Endeksi, martta yüzde 3,16 artış kaydedildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir