Hatay Başta Olmak Üzere Dört İlde Geri Ödemesiz Faizsiz Kredi Uygulaması Başladı

Hatay Başta Olmak Üzere Dört İlde Geri Ödemesiz Faizsiz Kredi Uygulaması Başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın desteklediği proje kapsamında, evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Pilot olarak belirlenen 5 ilde başvurular kabul ediliyor ve ilerleyen süreçte Türkiye genelinde gençler için genişletilecek. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in belirli ilçelerinden başvurular kabul ediliyor.

 

Gençlerin Evlilik Hayallerine Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Pilot olarak belirlenen 5 ilde başvuruların kabul edildiği bu proje, ilerleyen süreçte tüm Türkiye’de gençleri kapsayacak şekilde genişletilecek.

Başvuru Süreci ve Detaylar

Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in belirli ilçelerinden 7 bin 888 çift, faizsiz kredi desteği için başvuruda bulundu. Başvurular, “www.aile.gov.tr” adresi üzerinden alınmaya başlandı ve süreç devam ediyor. Onaylanan çiftlere, evlilik öncesi eğitimlerle birlikte 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sağlanıyor.

Önemli Başvuru Şartları

Proje kapsamında faizsiz krediden yararlanabilmek için belirli şartların sağlanması gerekmektedir. Başvuracak çiftlerden birinin belirli ilçelerde ikamet etmesi, 18-29 yaş aralığında olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gibi kriterler aranmaktadır. Ayrıca, başvurunun resmi nikah tarihinden en az 2 ay önce yapılması ve çiftlerin belirli suçlardan kesinleşmiş bir mahkumiyet kararının bulunmaması gerekmektedir.

Kredi Hesaplara Ne Zaman Yatırılacak?

Proje kapsamında onaylanan çiftler, evlilik öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra kredilerini alabileceklerdir. Krediler, resmi nikahın ardından çiftlerin hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır.

Daha Fazla Bilgi ve Başvuru

Projeden yararlanmak isteyenler, başvuru süreci ve şartlar hakkında detaylı bilgiye “https://www.aile.gov.tr/duyurular/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi/” adresinden ulaşabilirler. Bu proje, genç çiftlerin evlilik sürecine güçlü bir destek sağlayarak mutlu bir birliktelik kurmalarına olanak tanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.