2024 Ramazan ne zaman bitiyor, Ramazan ayının son günü hangi tarih?

2024 Ramazan ne zaman bitiyor, Ramazan ayının son günü hangi tarih?
Ramazan ayının idrak edildiği şu günlerde son orucun tutulacağı tarih araştırılıyor. En son iftarı hangi gün yapacağını merak edenlerin araştırdığı sorunun da yanıtı belli oldu.

Ramazan ayı İslam dini ve Müslümanlar için diğer aylardan farklı bir aydır. Diğer aylardan farklı olarak bu ay farklı ibadetler yapılır ve genellikle bu ay, insanların birbirleri ile yardımlaştığı, ibadet ettiği ve huzur bulduğu bir aydır. Ramazan ayı nasıl geçirilmeli sorusuna gelince uzmanlara göre bu ay öncelikle Kur’an-ı Kerim’de ve dinde emredildiği şekilde geçirilmelidir. Bu ayda oruç tutmanın yanında günleri ibadetle geçirmek tavsiye edilir. Bununla birlikte bu ayın en önemli özelliği herkesin birbiri ile yemeğini paylaşması ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmesidir.

Ramazan ayı devam ediyor. İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının ne zaman biteceği merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının başlangıcı ve son gününü açıklarken ''2024 Ramazan ayının son günü hangi tarih?'' sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

2024 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Her yıl idrak edilen mübarek Ramazan ayı bu yıl 11 Mart 2024 Pazartesi günü başladı. Bugün 9. günü olan Ramazan ayının ne zaman biteceği merak ediliyor.

2024-ramazan-ne-zaman-bitiyor-ramazan-ayinin-son-gunu-hangi-tari.webp

İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan Ramazan ayında farz olan oruç ibadeti yerine getiriliyor. ''Ramazan ayında son oruç hangi gün tutulacak? Ramazan ne zaman bitiyor?'' sorularına Diyanet İşleri Başkanlığından yanıt geldi. 11 Mart tarihinde başlayan Ramazan ayı, 9 Nisan tarihinde yılın son orucu tutularak sona erecek.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir