Elektrik aboneliği güvence bedeli nedir, kalktı mı, kimlerden alınmayacak?

Elektrik aboneliği güvence bedeli nedir, kalktı mı, kimlerden alınmayacak?
EPDK elektrik aboneliğinde güvence bedeline dair yeni düzenlemeyi duyurdu. Bununla beraber elektrik aboneliğinde güvence bedelinin kalkıp kalkmadığı merak edildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik aboneliğinde güvence bedeline dair yeni düzenleme yapıldığını açıkladı. Konutlarda elektrik aboneliği esnasında farklı tutarlarda güvence bedeli temin ediliyor.

Elektrik aboneliğinde güvence bedelleri, elektrik tüketimine göre farklılık gösteriyor. EPDK tarafından yapılan düzenleme kapsamında merak edilen ''Kimlerden güvence bedeli alınmayacak? EPDK elektrik güvence bedeli kalktı mı? Güvence bedeli ne kadar?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

ELEKTRİK GÜVENCE BEDELİ NEDİR, NE KADAR?

Abonelik alan müşterinin aboneliğini sonlandırmak istediğinde daha öncesinde harcanmış elektrik için alınan ücrete güvence bedeli denir.

elektrik-aboneligi-guvence-bedeli-nedir-kalkti-mi-kimlerden-alinmayacak.webp

Temin edilen bu bedel ileride yaşanabilecek olası durumlara karşı hem müşteriyi hem de elektrik şirketine korumak için uygulanıyor. Güvence bedeli, hane elektrik tüketimine göre 681 lira ile bin 634 lira arasında değişiyor. Abonelik işlemleri esnasında güvence bedeli talep ediliyor. EPDK elektrik fatura desteği alanlara yönelik güvence bedeli düzenlemesini duyururken detaylar da merak konusu oldu.

elektrik-aboneligi-guvence-bedeli-nedir-kalkti-mi-kimlerden-alinmayac.jpg

ELEKTRİK GÜVENCE BEDELİ KALKTI MI?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik faturası desteği alan vatandaşlar için yeni bir destek kararı aldı. Karar göre 3.7 milyon aileden elektrik aboneliği güvence bedeli alınmayacak. Dolayısıyla söz konusu karar yalnızca elektrik fatura desteği alanlara yönelik yapılacak.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir