Borcu olan kemer bağlasın DOLAR uçuşa geçiyor! 11 TL birden artacak biriktiren köşeyi dönecek

Borcu olan kemer bağlasın DOLAR uçuşa geçiyor! 11 TL birden artacak biriktiren köşeyi dönecek
Ülkemizde tercih edilen yatırım araçları arasında bulunan Dolar hakkında tahminler yürütülmeye devam ediyor. Doların seyrine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken yeni bir tahmin borcu olanları yerle bir etti.

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan döviz ve altın kurları ile ilgili sıkı sıkıya bir takip yapılıyor. Dolar kurunun son dönemde yaşadığı yükseliş trendi borcu olanları zor duruma düşürürken yapılan açıklamalar da yatırımcı, yatırımcı adayları, borcu ve düğünü olanların gündeminde yer alıyor.

Döviz kurunda yaşanan yükseliş trendinin yerini rekorlara bırakması ile beraber Türkiye'de enflasyonun da yükselişini sürdürmesi ile beraber nakit parası olanların yatırım iştahı da kabardı. Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, piyasalara yönelik beklentilerini açıklarken dolarda yeni rekorun kırılacağına ilişkin öngörüsünü de paylaştı.

DOLAR 41 TL'YE FIRLAYACAK

Cemal Demirtaş, piyasalara yönelik beklentilerini açıklarken dolar için de 41 TL tahmini olduğundan bahsetti.

borcu-olan-kemer-baglasin-dolar-ucusa-geciyor-11-tl-birden-artacak-biriktiren-koseyi-donec.webp

Bununla beraber döviz rezervleri konusunda spekülasyonların yapılmasının piyasalarda aşağı yönlü hareket yarattığından bahseden Demirtaş, son haftalarda dövizdeki artışla seçimler öncesi yapılan spekülasyonların etkili olduğunu ekonomi yönetiminin açıklamalarına rağmen, enflasyon endişeleriyle TL üzerinde baskı oluştuğunu belirtti.

dolar-1-kurus-artinca-borc-48-milyar-lira-artiyor-h1489151-11.jpg

Dolar tahminine ilişkin yaptığı açıklamada ''Ana senaryomuzda, TL’de reel değerlenmenin devam edeceğini ve döviz artışının enflasyonun altında kalabileceğini düşünüyoruz. 2024 yıl sonu için Dolar/TL tahminimiz 40 - 41 seviyeleridir. Hâlihazırda dövizde sert bir yükseliş beklemiyoruz.'' şeklinde ifadelere yer verdi. Doların 41 TL seviyesine ulaşmasını tahmin eden Demirtaş, borcu olanlar için kötü haberi verirken yatırımı olanların da köşeyi döneceğini aktardı.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.