Alanya'da esnaf zorda! Fast-food varken, onlara bakan yok

Alanya'da esnaf zorda! Fast-food varken, onlara bakan yok
Artan malzeme maliyetleri ve fast food'un cazibesi, Alanya'daki yerel restoranları zora sokuyor.

Alanya'da Eniştemin Yeri restoran işletmecisi Ahmet Kabadayı, maliyetlerin artmasıyla et, sebze, ekmek gibi ürün fiyatlarının çok arttığını belirtti. Maliyetlerin bu denli artmasına rağmen bunu menülerine yansıtamadıklarını belirten Kabadayı, sebep olarak zaten müşteri bulamadıklarına işaret etti.

'YÜZDE 200 ARTIŞ VAR'
Restoranlarında doğal ve katkısız ürünler kullandıklarını, köfte ve tavuk gibi et ürünlerini kendilerinin hazırladıklarını anlatan Kabadayı, bunun karşılığını ise alamadıklarını ifade etti. “Geçen sene giderlere 100 TL harcıyorsam şimdi 300 TL harcıyorum. Her şeyde olduğu gibi yüzde 200 artış var” ifadelerini kullanan Kabadayı, etin kilosunun 350-400 TL’ye çıktığını söyledi.

'VATANDAŞ FAST FOOD'U TERCİH EDİYOR'
Kabadayı, restoranlarının genelde yerel esnafa hitap ettiğini, tabildot sistemiyle üç çeşit yemek verdiklerini söylerken, sözlerine şöyle devam etti: “Biz en ufak bir zam yaptığımız zaman tepkileri çok büyük oluyor. Yani sindirmeye çalışıyorlar. Kasap iki, üç haftada bir zam yapıyor ancak zamların önüne geçemiyoruz. Vatandaşlar ise fast food ürünlerini tercih ediyor, Sebebi ise daha basit, daha kolay tüketilebiliyor olması. Doğal ve taze ürünlere ilgi göstermiyorlar. Yerel esnaf bize, biz de onlara destek oluyoruz. Maliyeti birbirimizi dengede tutarak sağlıyoruz. Yani kolay olmuyor ama mecburuz. Bu şekilde devam ediyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir