3+1 Çalışma Modelinde Yapılacak Değişiklikler Açıklandı

3+1 Çalışma Modelinde Yapılacak Değişiklikler Açıklandı
Genç Sağlık Sendikası, 3+1 sözleşmeli sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ele almak için düzenlenen toplantıda önemli bir rol üstlendi. Toplantıda, yeni çalışma sistemi ve sözleşmeli kamu görevlilerinin geleceği gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca, sözleşmeli kamu görevlilerinin sendikal örgütlenme şartları da tartışıldı.

3+1 sözleşmeli sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ele almak amacıyla düzenlenen şurada, Genç Sağlık Sendikası dikkat çeken bir toplantıya imza attı.

Yeni çalışma sistemi masaya yatırıldı

Şurada, 657 sayılı devlet memurları kanunu, 663 sayılı KHK 45/A, Türkiye’deki sözleşmeli kamu görevlilerinin geleceği, yabancı ülkelerde sözleşmeli kamu görevlilerini ve sözleşmeli kamu görevlilerinin sendikal örgütlenme şartlarına yönelik masalar oluşturuldu. Bu masalarda alanında uzman akademisyenler ve hukukçular, 3+1 sözleşmeli çalışma sistemi hakkında önemli verileri değerlendirdi.

Ortak bildiri ve devam edilecek mücadele

Şura sonunda, tüm sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından onaylanan ortak bildiri ile elde edilen raporların ilgili bakanlıklara iletilmesi kararlaştırıldı. Genel Başkan Osman Kaya, bu sürecin ardından 3+1’li tüm memurlar için verdikleri mücadeleyi ilk günkü kararlılıkla devam ettireceklerini belirtti.

Yapılan bu toplantı, 3+1 çalışma sistemi ve sözleşmeli kamu görevlilerinin geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Şura sonuçlarının ilgili mercilere iletilmesiyle birlikte, sözleşmeli sağlık çalışanlarının beklentileri ve talepleri daha geniş bir kitle tarafından dikkate alınacaktır. Bu gelişmeler, kamu hizmetlerinde istikrar ve adaletin sağlanması yolunda önemli adımlar olarak yorumlanmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.