Poşetini sepetini alan koşarak gidiyor resmen servet yatıyor! Kilosu 200 lirayı geçti bulanı zengin ediyor

Poşetini sepetini alan koşarak gidiyor resmen servet yatıyor! Kilosu 200 lirayı geçti bulanı zengin ediyor
Türkiye'nin verimli topraklarında yetişen pek çok sebze, meyve bitki binlerce vatandaş için ek gelir oluşturuyor. Altın değerindeki bir ürün daha toplanmaya başlarken eline poşeti sepeti alan da soluğu orada alacak.

Ülkemizde ek gelir elde etmek isteyenleri sevindirecek bir konu daha gündeme geldi. Türkiye'nin verimli tarım topraklarında altın değerinde ürünler yetişmeye devam ederken Ankara ve İstanbul'u buluşturan ortak noktada topraktan adeta para fışkırması gündem oldu.

Ülkemizin verimli toprakları pek çok kişiye gelir kapısı oluştururken toprakta yatan servet de bulanı bayram ettiriyor. Hem doğal güzellikleri ve yemek kültürü ile adından söz ettiren Bolu'nun topraklarında altın değerinde bir ürün yetişiyor. Ormanlarında doğal bir biçimde biten bu ürün hem köylüyü hem de ek gelir elde etmek isteyen vatandaşı zengin ediyor. Şehirde servet yattığını öğrenenler ise eline poşetini, torbasını, sepetini alıp hemen kentin yolunu tutuyor.

KİLOSU 200 LİRAYI GEÇTİ HERKES DAĞA AKIN ETTİ

Doğal güzellikler ve kültürü ile adından söz ettiren Bolu'da birbirinden farklı tarım ürünü yetişiyor. Tarım ürünlerinin yanı sıra toprakta kendiliğinden kanlıca mantarı da vatandaşa gelir kapısı oluyor.

posetinin-sepetini-alan-kosarak-gidiyor-resmen-servet-yatiyor-kilosu-200-lirayi-gecti-bulani-zengin-ediyor.jpg

Dağlarda kendi kendine yetişen kanlıca mantarı kendini göstermeye başlarken hem köylüyü hem de dışarıdan gelen vatandaşın cebini dolduruyor. Bolu'da yaşayan köylülerin yüz yıldır geçim kaynağı olan kanlıca mantarı, hem sağlığın hem de gelirin kapısı olurken kilogram fiyatı da 200 TL'ye kadar çıkıyor.

posetinin-sepetini-alan-kosarak-gidiyor-resmen-servet-yatiyor-kilosu-200-lirayi-gecti-bulani-zengin-ediyor-001.jpg

Ankara ve İstanbul'a köprü olan Bolu'ya kentten pek çok vatandaş da kanlıca mantarı toplamak üzere geliyor. Ankara, Kocaeli ve İstanbul'dan çokça alıcısı bulunan kanlıca mantarı, tek tek toplanmaya başlandı.

posetinin-sepetini-alan-kosarak-gidiyor-resmen-servet-yatiyor-kilosu-200-lirayi-gecti-bulani-zengin-ed.jpg

Bolu yöresinde melki ismiyle de bilinen kanlıca mantarlarının alıcısı kadar satıcısı da bulunurken kilosunun 200 lirayı geçmesi ile beraber değeri de katlandı. Böylelikle kanlıca mantarını toplamak için adeta bir yarış yapılırken kilo kilo toplayan vatandaşlar da tüccarların yolunu tutuyor.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.