Kredi kartı olanların cebi alev aldı! TCMB Başkanı karara imza attı faiz ödemekten ana borca geçemeyeceksiniz

Kredi kartı olanların cebi alev aldı! TCMB Başkanı karara imza attı faiz ödemekten ana borca geçemeyeceksiniz
Kredi kartları ile ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağına ilişkin iddiaların ardından harekete geçen bankalar, faiz artışları ile gündem oldu. Kredi kartı kullanan milyonlar için borcun ikiye katlanacağı karara imza atıldı.

Nakit parasını harcamak istemeyen ya da nakit ihtiyacını gideremeyenler sıklıkla kredi kartı kullanıyor. Kredi kartında taksit ve nakit avans seçenekleri nedeniyle milyonlarca vatandaş kredi kartına olan rağbetini artırırken artan maliyetler nedeniyle sürekli olarak kredi kartı kullananlar için kötü haber geldi.

Kredi kartı kullanımlarının sınırlandırılacağı ve faiz artışları ile kredi kartına olan rağbetin azaltılacağına ilişkin iddialar gündeme gelirken bazı bankalar hafta içi aldıkları kararlarla kredi kartı kullanımlarına sınır getirerek müşterilerine yeni duyurular yapmıştı. Son olarak 16 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kredi kartında nakit avans faizlerinin yükseldiği öğrenildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: KREDİ KARTI NAKİT AVANS FAİZİ YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 16 Mart tarihli Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) ait bir karar yer aldı. TCMB tarafından yayımlanan kararda kredi kartının kullanımında yeni bir döneme geçildiği bildirildi.

kredi-karti-olanlarin-cebi-alev-aldi-tcmb-baskani-karara-imza-atti-faiz-odemekten-ana-borca-gecemeyeceksiniz.webp

Resmi Gazete'nin Tebliğler bölümünde yer alan kararda ''–– Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/16)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'' adıyla duyuru yapıldı. TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın yürütme yetkisinin bulunduğu kararla beraber kredi kartı nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseltildi.

kredi-karti-olanlarin-cebi-alev-aldi-tcmb-baskani-karara-imza-atti-faiz-odemekten-ana-borca-gecemeyeceksiniz-001.webp

Tebliğin yayımı itibariyle yürürlüğe gireceği aktarılırken yayımlanan kararda geçici madde eklendiği bildirilirken şu ifadeler yer aldı;

''31/10/2020 tarihli ve 31290 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/16)’in 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “131” ibaresi “189” şeklinde değiştirilmiştir.

ekran-goruntusu-2024-03-16-085741.png

Bu maddeyi ihdas eden Tebliğ ile 4 üncü maddenin birinci fıkrasında yapılan değişiklik çerçevesinde hesaplanan oranlar 16/3/2024 ile 31/3/2024 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Merkez Bankasınca ilan edilerek uygulanır.” TCMB kredi kartı kullanımında sınır getirme kararında yeni adım atarken bundan böyle kredi kartından nakit avans limitini kullananlar yüzde 5'e yükseltildi.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.