TC Kimlik numaranız buraya kayıtlıysa ödeme alacaksınız! Banka gün içinde yatıracak kontrol edin

TC Kimlik numaranız buraya kayıtlıysa ödeme alacaksınız! Banka gün içinde yatıracak kontrol edin
Ülkemizde pek çok destek ödemesi yapılıyor. Hükümetin kararı ile yapılan ödemeler bakanlıklar tarafından hak sahiplerine ulaştırılırken yeni bir ödeme için açıklama geldi.

Türkiye'de sosyal devlet anlayışı kapsamında pek çok nakdi destek programı bulunuyor. Nakit desteği programından yararlanan vatandaşların gündemin yardımların yapılacağı tarihler yer alırken bakanlıktan gelen bir açıklama daha heyecan yarattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçi ve çiftçilik faaliyetlerini desteklemek üzere harekete geçerken yapılan yeni açıklama ile beraber vatandaşların T.C Kimlik numaralarının son hanelerine göre banka hesaplarını kontrol edebilecekleri kaydedildi.

BAKANLIKTAN 3,9 MİLYAR LİRALIK DESTEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, 3 milyar 870 milyon 153 bin liralık hayvancılık destekleme ödemesinin üreticilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığının resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yapılan açıklama ile beraber hayvancılık destekleme ödemelerine ilişkin paylaşımda bulunuldu.

pa.webp

Bakanlığın yaptığı resmi açıklamaya göre toplamda 3 milyar 870 milyon 153 bin lira hayvancılık destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına 16 Mart Cumartesi günü aktarılacak. Bu kapsamda verilen yardımlara dair paylaşılan tabloda;

  • Anaç tiftik keçilerine ilave destek için 3 milyon 242 bin 689 lira,
  • Küpe uygulama desteği için 956 bin 162 lira,
  • Sertifikalı tohum kullanım desteği için 136 bin 149 lira,
  • Atık desteği için 48 bin lira,
  • Anaç koyun keçi desteği için 2 milyar 338 milyon 333 bin lira,
  • Sürü yenileme desteği için 1 milyar 54 milyon 415 bin lira,
  • Arıcılık desteği için 473 milyon 22 bin lira ödenecek.

777.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise ''Toplamda 3 Milyar 870 Milyon 153 Bin TL hayvancılık destekleme ödemesi üreticilerimizin hesaplarına aktarılıyor. Hayırlı ve bereketli olsun.'' ifadeleri kullandı.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir