Elektrik ve Su Faturaları Gelir Seviyesine Göre Düzenlenecek: Yeni Dönemin Detayları Açıklandı

Elektrik ve Su Faturaları Gelir Seviyesine Göre Düzenlenecek: Yeni Dönemin Detayları Açıklandı
Hükümet, doğal gaz ve elektrik faturalarında gelire göre faturalandırma sistemine geçmeyi planlıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, yeni sistemin gelir veya tüketime göre kademeli olarak artacak şekilde olacağı belirtildi. Bu değişiklikle birlikte yeni dönemin başlayacağı bildirildi.

Hükümet, doğal gaz ve elektrik faturalarında yeni bir sisteme geçmeyi planladığı belirtilerek ABD merkezli Bloomberg haber ajansından Fırat Kozok’un haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, gelire göre faturalandırma sistemine geçeceği ve yeni dönemin başlayacağını bildirdi. Bu konu hakkında yapılan duyuruda bu yeni sistemde gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artması öngörüldüğü paylaşıldı.

Bakanlık yetkililerine dayandırılan habere göre, doğal gaz ve elektrik faturalarında farklı gelir grupları için farklı tarifeler belirlenmesi planlandığı ifade edilerek bu yeni düzenlemeyle, düşük gelirli hanelerin daha düşük faturalarla desteklenmesi hedeflendiği ve gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak yükseleceği ifade edildi.

KADEMELİ OLARAK ARTIYOR

İsminin açıklanmasını istemeyen bir bakanlık yetkilisine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uzun süredir bu plan üzerinde çalıştığı belirtilerek yeni sistemin detayları üzerinde titizlikle çalışılarak, doğal gaz ve elektrik faturalarında adaletli bir düzenleme sağlanması amaçlandığı aktarıldı. Konu ile ilgili olarak yetkililer tarafından yapılan açıklamada hükümetin amacı özellikle düşük gelirli haneleri desteklemek ve onların enerji faturalarını azaltmak olduğu ancak, bu destekleme politikası doğrultusunda gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak yükselmesi beklendiği bildirildi.

YENİ ENERJİ POLİTİKASI

Geçmişte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti, destek artırmak amacıyla bir yıl boyunca yaklaşık 20 milyon haneye ayda 25 metreküpe kadar doğal gazı ücretsiz sağlama sözü verdiği hatırlanırken bu dönemin sona ermesiyle birlikte, yeni bir enerji politikasının uygulanmasının kaçınılmaz hale geldiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.