Emekli Maaşlarında Temmuz Alarmı!

Emekli Maaşlarında Temmuz Alarmı!
Emeklileri bekleyen tehlikeler konusunda Prof. Dr. Çelik'in uyarısına göre, temmuz ayında işçi ve Bağ-Kur emeklileri için kök aylık riski, memur emeklileri için ise enflasyonun altında zam tehlikesi bulunuyor. Bu durumda emekli maaşlarında düşüş veya enflasyonun altında artış yaşanabilir. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri için durum ciddi görünüyor.

Kök Aylık Tehlikesi ve Emekli Maaşları

Prof. Dr. Çelik’in değerlendirmesine göre, temmuz ayında emeklileri bekleyen iki önemli tehlike var. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri için kök aylık tehlikesi, memur emeklileri için ise enflasyonun altında zam riski bulunuyor. Bu durumda, emekli maaşlarında düşüş veya enflasyonun altında artış yaşanabilir.

İşçi ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Durum

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin, temmuz ayında geçmiş 6 aylık resmi enflasyon oranında zam alacağı belirtiliyor. Ancak, emeklilerin kök aylıklarına yapılan zam, Hazine tarafından karşılanıyor. Eğer bu zamlar en düşük aylık enflasyon kadar artmazsa, emekliler sıfır zam veya resmi enflasyonun altında zam alabilirler.

Memur Emeklileri ve Zam Durumu

Memur emeklileri için ise durum biraz farklı. Toplu sözleşmeye göre zam alan memur emeklileri, enflasyonun altında zam alabilirler. Bu durum, memur emeklileri için maaşlarında düşüş anlamına gelebilir.

Çelik, hükümetin yasal düzenleme yaparak emeklilerin maaşlarını korumasının mümkün olduğunu belirtiyor. Ancak, kemer sıkma politikalarının bu yönde bir adım atılmasını zorlaştırabileceğini ifade ediyor. Bu nedenle, emeklilerin temmuz ayında iyi haberler beklememesi gerektiğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.