Şanlıurfa Diyarbakır Hakkari Siirt Batman Mardin Van Muş! AFAD sabah saat 06.00'da ALARM ilan etti

Şanlıurfa Diyarbakır Hakkari Siirt Batman Mardin Van Muş! AFAD sabah saat 06.00'da ALARM ilan etti
Ülkemizi saran afet fırtınası tüm hızı ile devam ederken AFAD sabah saat 06:00'da alarm ilan etti. Milyonlarca kişiyi etkileyecek, çok şiddetli geliyor...

Şanlıurfa Diyarbakır Hakkari Siirt Batman Mardin Van Muş! AFAD sabah saat 06.00'da ALARM ilan etti - Türkiye'de son dönemde yaşanan doğal afetler ne yazık ki artarak devam ederken konu hakkında bir son dakika uyarısı daha yapıldı.

AFAD ve MGM tarafından peş peşe yapılan uyarılar kapsamında hem vatandaşların hem de yerel yönetimlerin tedbir almaları istendi. Uyarı sabah çok erken saatlerde yapılırken bugün saat 11:00'de başlayacak olan şiddetli yağışların 19 Mart 2024 saat 23:00'e kadar devam edebileceği ifade edildi.

AFAD VE MGM'DEN PEŞ PEŞE UYARILAR! BUGÜN SEL BEKLENEN, AŞIRI YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM bugün itibari ile yeni meteorolojik uyarıda bulunurken Güneydoğu bölgesi için kuvvetli sağanak yağış ve sel alarmı verildi. Yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güneydoğu bölgelerinde bu gece saatlerinden sonra beklenen yağışların, yarın (Pazartesi) Şanlıurfa’nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Mardin illeri ile Siirt ve Şırnak’ın batısında kuvvetli sağanak, Hakkari ve Bitlis çevreleri ile Muş’un güney, Van’ın güney ve batı, Siirt ve Şırnak’ın doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

mgm-uyari.jpg

Salı (19.03.2024) günü sabah saatlerinde bölgenin batısında, gece saatlerinde ise doğusunda etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğu kesimlerinde ise karla kaplı eğilimli yüzeylerde çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir