Zam Sonrası Yeni Düzenleme: Artık Yasaklanacak!

Zam Sonrası Yeni Düzenleme: Artık Yasaklanacak!
Bakanlık, tavuk fiyatlarındaki artışlar nedeniyle beyaz et ihracatını yasaklayacağını duyurdu. Son 5 ayda tavuk fiyatlarına yapılan 140'a yakın zam sonrasında alınan kararla, fahiş fiyatların önüne geçilmeye çalışılacak.

Gelen zamların ardından flaş bir karar alındı. Bakanlık zamlar sonrasında harekete geçti. Alınan kararla birlikte yasaklanacağı bildirildi. Zamlar nedeniyle yasaklanacağı belirtildi.

YASAK GELİYOR

Tavuk fiyatlarında son 5 ayda 140’a yakın zam geldi. Peş peşe gelen zamların ardından yasak kararı alındı. Fahiş fiyatların önüne geçmek için beyaz ete ihracat yasağı geliyor.

CNN Türk İstanbul haber müdürü Nihat Uludağ, bakanlığın çalışmasını anlattı. Uludağ, fahiş fiyat denetçilerinin “Kırmızı etteki fiyat artışının beyaz eti de etkiledi” değerlendirmesini aktardı. Uludağ, Ticaret Bakanlığı’nın çalışmasının detayını anlatarak yasak geleceğini söyledi.

‘KIRMIZI ETİN FİYATI DA DÜŞECEK’

Kırmızı et fiyatları ile ilgili Bakanlığın açıklamada bulunduğunu belirten Uludağ “Kırmızı etle ilgili de çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde Kurban Bayramı var. Piyasaya et sürümü daha da artacak. Kırmızı etin fiyatlarının da düşecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir