Maaş Zammı Oranları Belirlendi: İki Formül Masada

Maaş Zammı Oranları Belirlendi: İki Formül Masada
Memur ve emekli maaş zammı için merakla beklenen Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verileri uzmanlar tarafından yorumlandı. Uzmanlar, enflasyonun yüksek seyretmesini ve altı aylık enflasyonun yüzde 25 bandında olabileceğini öne sürdüler. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından...

Memur ve emekli maaş zammı için Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verileri büyük bir merakla beklenirken uzmanlar tarafından da çok önemli açıklamalar yapılıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada bu dönemde enflasyonun yüksek seyretmesini ve altı aylık enflasyonun yüzde 25 bandında olabileceği bildirildi. Konu ile ilgili olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile beraber yeni oranlar da gündeme gelmeye başladı. Buna göre, Nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 artış gösterdiği ifade edilerek yıllık bazda ise enflasyon yüzde 69.80 olarak belirlendiği ve  Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon oranları da önceki verilerle birlikte değerlendirildiği paylaşıldı.

YÜZDE 18.72 KESİNLEŞTİ

Nisan ayı enflasyonuyla birlikte ilk dört aylık zam oranı yüzde 18.72 olarak kesinleştiği bilinriken bu veriler, memur ve emekli maaşları üzerindeki belirsizliği gidermek adına önem arz ettiği paylaşıldı. Bununla beraber uzmanlar, memur emeklileri ve SSK ile Bağ-Kur emeklileri için yüzde 5 civarında bir artış öngördüğü aktarılarak memurlara ekstra bir refah payı artışı beklenmediği ve özellikle seyyanen zam ve oransal artışlarla memur maaşlarının 33 bin TL seviyesine yükseldiği aktarıldı.

10 BİN LİRA ÜZERİNDEN HAREKET EDİLECEK

Ocak 2024’ten bu yana en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak uygulanıyor. Ancak en düşük emekli maaşında da bir düzenleme beklentisi bulunurken Merkez Bankası’nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre Mayıs ve Haziran ayı enflasyon beklentileri de değerlendirildiği paylaşıldı. Bu beklentilere göre, Ocak-Haziran dönemi altı aylık enflasyon oranının yüzde 25,39 olması beklendiğinden yeni oranların da gündeme gelmeye başlayacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.