Gökhan Zan İşçi Partisi açıklamasına yanıt verdi! Aday olacak mı, TİP neden adaylığını çekti?

Gökhan Zan İşçi Partisi açıklamasına yanıt verdi! Aday olacak mı, TİP neden adaylığını çekti?
Hatay'da yaşanan büyük deprem felaketinde depremzedelerin sesi olan Gökhan Zan, TİP tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmişti. TİP adaylığı çekti, Zan'dan son dakika açıklaması geldi.

Türkiye dün akşam saatlerinde TİP tarafından yapılan açıklamaların ardından bir kere daha Hatay seçimini konuşmaya başladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın bir kere daha partisi tarafından aday gösterilmesi üzerine tepkiler oluşmuş, Gökhan Zan bu isimlerin başında yer almıştı.

Lütfü Savaş ile Gökhan Zan arasında yaşanan gerilim her geçen gün biraz daha büyürken konu hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Dün akşam saatlerinde TİP tarafından yapılan açıklama ile Gökhan Zan'ın partilerinden olan adaylığının iptal edildiği açıklandı. TİP bu kararın nedeni olarak ise Zan'ın hakkında ortaya atılan iddiaları gösterdi.

GÖKHAN ZAN İŞÇİ PARTİSİ TARAFINDAN NEDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ, HAKKINDAKİ İDDİA NE?

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de TİP yetkilileri ve Gökhan Zan'la yaptığı konuşmayı aktardı. Saymaz'ın aktardığına göre Turgay Kocakaya isimli bir kişi Gökhan Zan'la iletişime geçti. İddiaya göre Turgay Kocakaya isimli kişi "AK Parti Hatay İl Binası'ndan aradığını" söyleyerek, kayıt altına aldığı bu görüşme sırasında Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdi. Zan da iddiaya göre 5 milyon dolar için pazarlık etti. İkinci bir görüşme kaydında ise Gökhan Zan'ın TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık ettiği ileri sürüldü. Turgay Kocakaya, bir süre sonra yine iddiaya göre bu kayıtları kullanarak Gökhan Zan'a şantaj yaptı. Gökhan Zan da suç duyurusunda bulundu.

Gökhan Zan ilk iddiayı tamamen reddederken ikinci iddiayı ise kısmen doğrulayarak seçimlerden sonra kariyerine yorumcu olarak devam etmeyi planladığını ifade etti.

TİP tarafından yapılan açıklamanın ardından Gökhan Zan "Partimden 'Bu tür şantajların kesilmeyeceğini, boyun eğmemem gerektiğini ve yanımda durduklarını' söylediler ancak dün itibarıyla, az önce haklarında suç duyurusunda bulunduğum şahıslar bana sahte bir kayıtla şantaj yapıp adaylıktan çekilmemi, çekilmezsem daha önce söyledikleri gibi aileme ve bana zarar verecekleri, basın yoluyla bana itibar suikastı yapacakları tehdidinde bulundular. Ben de adliyeye gelip suç duyurusunda bulundum." diyerek ididaları yalanladı ve Lütfü Savaş tarafından kumpasa uğradığını iddia etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir