Bakan Göktaş açıkladı! Mart ayında yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Bakan Göktaş açıkladı! Mart ayında yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mart ayında yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını duyurdu. Bu çerçevede yapılan toplam ödemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için çeşitli destek ödemeleri yapmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

4,8 MİLYAR TL TUTARINDAKİ YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARI HESAPLARA YATIRILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık” ifadelerine yer verdi. Bakan Göktaş, ödemeler kapsamında yaklaşık 2,6 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve yaklaşık 2,2 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtti.

bakan-goltas-acikladi-mart-ayinda-yasli-ve-engelli-ayliklari-hesaplara-yatirild.webp

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarındayız. Bu doğrultuda Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Mart ayı ödemelerinin tamamlanması ile beraber gözler şimdi de nisan ayında ödemelerin yapılacağı tarihe çevrildi. Ödeme tarihleri bakanlık tarafından ilgili ayda kamuoyunun bilgisine sunuluyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir