Ev sahibi kiracı fark etmez kötü haber başını sokacak evi olan herkese! Yüzde 100 ZAM yapıldı cüzdan alev aldı

Ev sahibi kiracı fark etmez kötü haber başını sokacak evi olan herkese! Yüzde 100 ZAM yapıldı cüzdan alev aldı
Ev sahibi ya da kiracı fark etmeksizin herkese kötü haber verildi. Yeni yılda gelen zamlar bütçelerin dengesini etkilemeye devam ederken bu kez bir zam haberi daha verildi.

Türkiye'de 2024 yılında zam haberleri ardı ardına gelmişti. 2024 yılında zam haberleri birbiri ardına sıralanırken ev sahipleri ve kiracılara kötü haber son dakika açıklandı. 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile zam yaşanan aidatlar için yeni bir zam haberi daha gündeme geldi. Aidatlar genel olarak her yılın başında zamlanırken bazı siteler toplantı tarihlerini geciktirdi. Mart ayında toplantı yapma kararı alan site ve apartman yönetimleri yeni zam haberi ile hem kiracı hem de ev sahiplerinin canını sıktı.

Hem yeni yıl öncesi hem de yeni yıl sonrası zamlar yağmur gibi yağmaya devam ederken bir zam haberi de kiracıların ve ev sahiplerinin ödediği aidat ücretleri için açıklandı. Pek çok site ve apartman yönetimi artan enerji maliyetleri, temizlik malzemeleri, güvenlik ücretlerini gerekçe göstererek aidat ücretlerine zam kararı aldı. Yeni yılda zam toplantısı yapmayan site ve apartman yönetimleri kötü haberi mart ayında verdi.

2024 AİDAT ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Site ve apartman yönetimleri giderleri gerekçe göstererek aidat ücretlerine yüzde 100'e varan zam kararı aldı. Özellikle market raflarına gelen zamların ardından artan temizlik giderleri için zam kalemini güncelleyen yönetimler yeni yapılacak olan toplantılarda 2024 yılı asgari ücret zammını da göz önünde bulundurarak bir zam kararı alacaklarını açıkladı.

ev-sahibi-kiraci-fark-etmez-kotu-haber-basini-sokacak-evi-olan-herkese-yuzde-100-zam-yapildi-cuzdan-alev-ald.jpg

Yeni yılda yapılan zamlarda ortalama bin 500 lira olan aidat ödemelerine ilişkin yeni sözleşmelerde bu rakamın 2 bin 500 liraya kadar çıkabileceğine değinildi. Site ve apartmanlar yapılacak olan yeni toplantılarda zamlı kalemleri apartman ve site sakinleri ile paylaşacaklarını dile getirdi.

ev-sahibi-kiraci-fark-etmez-kotu-haber-basini-sokacak-evi-olan-herkese-yuzde-100-zam-yapildi-cuzdan-alev-ald.png

Aidatlarda herhangi bir zam sınırı bulunmazken rakamlar da güvenlik önlemleri, temizlik, çevre düzenlemesi, merkezi sistem ve yaşayan hane sayısına göre fiyatlarda değişkenlik göstermeye devam ediyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir