Seçim günü düğün yapılır mı, seçim yasakları nedir?

Seçim günü düğün yapılır mı, seçim yasakları nedir?
31 Mart yerel seçimleri ile ilgili olarak merak edilen pek çok konuya yanıt aranmaya başladı. Yerel seçimlerle ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken son olarak seçim günü düğün yapılıp yapılmayacağı merak edildi.

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşması ile beraber seçim yasakları da gündemdeki yerini aldı. Seçimlerle ilgili olarak yapılan açıklamalar yakından takip edilirken geri sayımın başladığı günlerde de pek çok soruya yanıt aranmaya başlandı.

Türkiye'de seçmenler 31 Mart tarihinde belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetlerini belirmek için oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimini belirlerken 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimler için geri sayım başladı. Bununla beraber seçim yasakları da merak edilenler arasında yer aldı.

2024 SEÇİM YASAKLARI NELER?

Seçim yasaklar gündemdeki yerini aldı. Yüksek Seçim Kurulunun, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy verme günü uygulanacak yasakları belirleyen kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde saat 06.00'dan saat 23.59'a kadar yasakların uygulanacağının belirtildiği kararda yasaklar da listelendi.

secim-gunu-dugun-yapilir-mi-secim-yasaklari-nedir.jpg

Buna göre;

  • Oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Dolayısıyla düğün yapmak da yasak olacak.
  • 31 Mart Pazar yani seçim günü saat 06.00'dan saat 23.59'a kadar alkollü içki satışı ve içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki içilmesi yasak sayılacak.
  • Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 6. maddesinin f bendinin 1, 2, 3 ve 5 numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları (ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler) köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir