Piyasa kahini kuşu uçurdu! Her dediği çıkan tahminci dolar ve altın için yeni rekoru duyurdu

Piyasa kahini kuşu uçurdu! Her dediği çıkan tahminci dolar ve altın için yeni rekoru duyurdu
Dolar kuru ve altın fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken dolar ne olur, altında yükseliş sürer mi sorusuna uzman yorumcu yanıt verdi.

Piyasa kahini kuşu uçurdu! Her dediği çıkan tahminci dolar ve altın için yeni rekoru duyurdu - Yatırım amaçlı TL’sini dolara yatıran vatandaşlar için Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından beklenen tarih geldi.

Özellikle son dönemlerde altın ve dolar piyasasında yaşanan hareketliliğin ardından yatırım yapmak isteyen vatandaşlar tarafından merak edilenler de artmaya başladı. Konu hakkında uzmanlar ise sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin vatandaşlar için piyasa değerlendirmelerinde bulundu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, özellikle de dolar konusunda yukarı yönlü bir hareketin beklendiğini belirtti.

“DÜŞÜŞ YOK, HEDEF YUKARI DOĞRU!”

Borsa’da piyasaların bu hafta nasıl olduğuna dair bilgilendirmelerde bulunan Memiş, "Borsa İstanbul 8890 puanda. 8900 üzerinde tutunma çabasın hala sürdürmekte. Borsadaki düzeltme hareketleri sonlanmadı, satışlar bitmedi. 8750 ve devamında 8400 puanı beklemeye devam ediyor. 9000 puandan çıkıp gümüşe geçmiştik. 23.65'ten gümüş almıştık. Şu anda 25.65 gümüş gramı. Biz böyle bir hamle yapmıştık.” diyerek beklemeye devam ediliyor dedi.

Son dönemde dolar için yatırım yapacakların merak edilenlerinin artması üzerine ise, “Dolar kuru 32 lira 12 kuruş. 32 üzerinde tutunma çabasını sürdürmekte. Hedefimiz yine yukarı yönlü. Düşüş yok, hedef yukarı. 1.0850 destek seviyesi. Ucuz bir seviye. Tekrar trend yukarı. Özellikle 20 Mart'a kadar piyasanın yataya, hatta satıcılı yataya yerini bırakacağını söylemiştim. Fed faizi açıklayana kadar sıkıcı bir piyasa süreci göreceğiz.” Diyerek önemli görülen 20 Mart’a işaret etti.

GRAM ALTIN’DA SON DURUM!

Dolar üzerinden yatırım yapan kişilerin yanı sıra altına ilişkin ise, “Gram altın TL serbest piyasalarda 2405-2420 lira aralığında. Tam 15 liralık bir alım satım makas aralığı var. Serbets piyasalar bankaya göre daha vicdanlı olmaya, daha gerçekçi olmaya devam ediyor. Darphane'de ciddi arz sorunu yaşanmıştı. Burada arz tarafında problemler var. Darphane'nin sarrafiye altın basması için altına ihtiyaç var. Altın yok gibi bir şey külçeler, ithalat yasağı var çünkü.

Bulan bulup üretiyor. Bakalım süreç nereye gidecek.” dedi. Memiş, daha önce altın yatırımı yapmak isteyen kişiler için ise ‘çeyrek altın mı, gram altın mı?’ sorusu için maliyetin daha düşük olması nedeni ile gram altının tercih edilmesinin daha doğru olabileceğini işaret etmişti.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Uzman İsim İslam Memiş’e aittir. Bu değerlendirmeler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir