BAĞKUR'luya 5 yıl erken emeklilik yolu göründü! Formül masaya yatırıldı bir anda emekli olacaksınız

BAĞKUR'luya 5 yıl erken emeklilik yolu göründü! Formül masaya yatırıldı bir anda emekli olacaksınız
Erken emeklilik konusu hakkında yapılan çalışma ve açıklamalar yakından takip ediliyor. TBMM'de erken emeklilik formüllerine ilişkin mesainin devam ettiği aktarılırken BAĞKUR'lulara her an müjde verilebileceği kaydedildi.

Yıllarca çalışan artık dinlenme dönemine geçerek devletten maaş almak isteyen binlerce çalışan emeklilik şartlarını yerine getirmek üzere sigortalı olarak çalışmaya devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından binlerce kişi de erken emeklilik konusunda müjde beklerken seçimler öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir takım çalışmaların olduğu bildirildi.

EYT düzenlemesi sonrası erken emeklilik bekleyen pek çok kişi müjde beklerken seçimler öncesinde her an açıklama yapılabileceği kaydedildi. TBMM'de önümüzdeki dönemde özellikle çalışma hayatı ile ilgili önemli reformların gündeme gelebileceği bildirildi. Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emeklilik imkanı sunulacağı açıklanırken primi eksik Bağ-Kur'lular da yaş şartını tamamladıktan sonra emekli olabilecek.

BAĞKURLULARA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Primi eksik Bağ-Kur'lular da yaş şartını tamamladıkları durumda emekli olma hakkı verileceği açıklanırken EYT kapsamına alınmayan kişiler için müjde verilebileceği ve bu yönde çalışmaların devam edeceği kaydedildi. 8 Eylül 1999 öncesinde Bağ-Kur emeklilik şartlarına ilişkin bir tablo paylaşılırken;

Kadınlar için 7.200 gün, erkekler için 9.000 gün olarak uygulanan sistemin yapılan çalışma ile beraber kadınlar ve erkekler için 9 bin gün olarak uygulanmaya başlandığı hatırlatıldı.

bagkurluya-5-yil-erken-emeklilik-yolu-gorundu-formul-masaya-yatirildi-bir-anda-emekli-olacaksin.webp

Üzerinde çalışılan düzenleme ile 9 bin gün olan prim ödeme gün sayısı 5 yıl yani 1.800 gün azaltılarak 7.200 güne düşürülecek. Yapılacak çalışmanın yasalaşması durumunda 20008 sonrası SSK'lılar ile 7.200 gün şartıyla eşitlenmiş olacak.

hfkjlg.webp

Düzenleme ilk etapta vergilendirilen esnaf odalarına kayıtlı küçük esnaf için geçerli olması tahmin edilirken böylece emeklilikte prim şartı 7.200 gün olarak uygulanacak. Yasal düzenlemenin hayata geçmesi halinde kademeli olarak tüm Bağ-Kur'lular bu düzenlemeden yararlanabilecek.

Alanyanmedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.