2024 Kurban Bayramı ne zaman, hangi ay, kaç gün sürecek?

2024 Kurban Bayramı  ne zaman, hangi ay, kaç gün sürecek?
Ramazan ayına giriş yapılması ile beraber bayram tarihleri de merak konusu oldu. Ramazan ayı idrak edilirken Kurban Bayramı tarihlerini merak edenler bayramın hangi ayda, kaç gün idrak edileceğine ilişkin de sorularına yanıt arıyor.

İslam alemi Ramazan ayında oruç ibadetini idrak ediyor. Oruç tutan Müslümanlar, çeşitli ibadetlerini eksiksiz olarak yerine getirmeye devam ederken gündeme bayram tarihleri geldi. Ramazan Bayramı'nın idrak edileceği tarihi öğrenen vatandaşlar şimdiler de sıklıkla Kurban Bayramı tarihlerine ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor. ''2024 Kurban Bayramı ne zaman, ayın kaçına denk geliyor?'' sorularına yanıt aranırken Diyanet İşleri Başkanlığının takvimi de sorgulanıyor.

Kurban Bayramı'nın idrak edileceği ve hangi tarihlerde tatil yapılacağına ilişkin bilgiler araştırma konusu olurken İslam aleminin kutladığı ikinci dini bayramdır. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre bu yıl Kurban Bayramı'nın hangi tarihlerde idrak edileceği belli olurken bu tarihlere ilişkin merak edilenler de yanıt buldu.

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

İslam dünyasının iki dini bayramından biri olan Kurban Bayramı, 2024 yılında haziran ayında idrak edilecek. Hicri takvimine göre Zilhicce ayına denk gelen Kurban Bayramı'nın kaç gün süreceği merak edilirken dini günler takvimi de belli oldu.

2024-kurban-bayrami-ne-zaman-hangi-ay-kac-gun-surecek.jpeg

Kurban Bayramı'nın arefe günü 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelecek. Bayram, arefe günü haricinde toplamda dört gün sürecek. Buna göre;

  • 16 Haziran Pazar (1. Gün)
  • 17 Haziran Pazartesi (2. Gün)
  • 18 Haziran Salı (3. Gün)
  • 19 Haziran Çarşamba (4. Gün) olacak şekilde belirlendi.

Ancak tatilin 9 gün sürüp sürmeyeceğine ilişkin henüz net bir bilgi bulunmazken önceki yıllara göre düşünüldüğünde tatilin 9 gün olması öngörülüyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir