Maaşlarda Üç Ay Sonra Gerçekleşen Büyük Artış Duyuruldu

Maaşlarda Üç Ay Sonra Gerçekleşen Büyük Artış Duyuruldu
2024 yılı Temmuz ayında asgari ücrette yaşanacak olası gelişmeler merak konusu olurken vatandaşlar zam taleplerini sürdürüyor. Ocak ayındaki zamla birlikte asgari ücret net 17 bin 2 liraya yükselmişti ve bu zam %49'luk bir artışı temsil ediyordu. Memur ve emekliler de zam beklentilerini sürdürüyor.

2024 yılı Temmuz ayı, asgari ücretle ilgili heyecan verici gelişmelere sahne olup olmayacağı merak konusu olurken vatandaşlar maaşlarına zam istemeye devam ediyor.  2024 yılı Ocak ayında yapılan zamla birlikte asgari ücret, net 17 bin 2 liraya yükseldiği biliniyor ve bu zam, önceki döneme göre yüzde 49’luk bir artışı temsil ettiği biliniyor.

Memur ve Memur Emeklileri İçin Toplu Sözleşme Zammı

Konu ile ilgili olarak memurlar ve memur emeklileri, enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı aldığı belirtilerek Temmuz ayında yılın ikinci zammı da yapılacağı ifade edildi. Son günlerde gündemde olan bir konu ise asgari ücrete ara zam ihtimali olurken Merkez Bankası’nın 2023 yılı enflasyon hedefini tutmaması ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e iletilen bilgiler, bu ihtimali güçlendirdiği vurgulandı.

Enflasyon Beklentileri İle Zam

Sabah yazarı Dilek Güngör, “Asgari Ücret Temmuzda Artar Mı?” başlıklı yazısında, temmuz ayında ara zam olma ihtimaline dikkat çekerken enflasyon beklentilerini göz önüne alarak bu olasılığı değerlendirdi. İş dünyası, enflasyon verileri ve beklentileri dikkate alarak şimdiden bir ara zam bütçesi oluşturmaya başladı. Özellikle sanayici, nitelikli işgücünü kaybetmemek adına bu adımı atıyor.

Asgari ücrete zam hakkında beklentiler Temmuz ayında zam yapılması yönünde olurken bu konuda vatandaşları sevindirecek bir haber gelirse anlık olarak haberdar edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir