Türkiye Genelinde Aileleri Etkileyecek Elektrik Fiyatlarına 150 TL Zam Yapılacak

Türkiye Genelinde Aileleri Etkileyecek Elektrik Fiyatlarına 150 TL Zam Yapılacak
Gece yarısından itibaren sona erecek olan yıllık ücretsiz doğalgaz desteğinin son bulacağı bildirildi. Türkiye'de doğalgaz kullanan her haneye verilen 25 metreküplük doğalgaz desteğinin sona ermesi nedeniyle faturalara 150 TL eklenmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve bir ay boyunca ücretsiz olarak dağıtılan doğalgaz desteği uygulamasının artık sona ereceği belirtildi.

Gece yarısından itibaren sona erecek olan bir yıllık ücretsiz doğalgaz desteği, Türkiye’de doğalgaz kullanan her haneye verilen 25 metreküplük doğalgaz desteğinin son bulacağı ifde edilerek desteğin sona ermesi kapsamında faturalara 150 TL ekleneceği ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve doğalgaz kullanan her haneye bir ay boyunca ücretsiz olarak dağıtılan 25 metreküplük doğalgaz desteği uygulamasının biteceği bildirildi. Bu desteğin bu gece sona ereceği belirtildi ve yarın sabahtan itibaren faturalara yansıyacağı bildirildi.

FATURALAR ORTALAMA 150 TL ARTACAK

1 Mayıs itibarıyla, tüm doğalgaz faturalarına 25 metreküplük ilave bedel ekleneceği ifade edilerek bu ek bedel, şehirlere göre değişiklik göstermekle birlikte, genel olarak 150 TL olarak hesaplanırken ailelerin kullanımına göre de değişebileceği bildirildi.  Bu durum, aynı miktarda doğalgaz kullansalar bile vatandaşların mayıs ayı faturalarında 150 TL ek ödeme yapmak zorunda kalacakları anlamına gelirken yukarıda da belirttiğimiz üzere kullanıma göre değişeceği vurgulandı.

HERHANGİ UZATMA KARARI YOK

Karadeniz gazının şebekeye bağlanması nedeniyle başlatılan ücretsiz doğalgaz uygulaması, ilk etapta bir ay boyunca tamamen ücretsiz dağıtımı öngörüyordu. Ancak bu gece sona erecek olan uygulama için herhangi bir uzatma kararı alınmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.