1 Temmuz İtibarıyla Kredi Kartı Sahipleri İçin Yeni Dönem Başlıyor: Bankaların Uygulamalarında Değişiklik

1 Temmuz İtibarıyla Kredi Kartı Sahipleri İçin Yeni Dönem Başlıyor: Bankaların Uygulamalarında Değişiklik
BDDK tarafından alınan yeni karara göre, temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti artırıldı. 1 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak düzenleme ile temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limiti 750 TL'den 1500 TL'ye yükseltildi. Bu yeni düzenleme ile kart kullanıcıları daha yüksek tutarlarda şifresiz işlem yapabilecek.

Kredi kartları hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan yeni kararla birlikte, temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti artırıldığı ifade edilerek bu düzenlemenin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı ifade edildi. Yapılan bu düzenleme ile temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limiti 750 TL’den 1500 TL’ye yükseltildiği aktarıldı.

1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Artık, temassız kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılan ödemelerde 1500 TL’ye kadar olan işlemlerde şifre girmenize gerek kalmayacağı ifade edilerek bu kararla birlikte günlük alışverişlerinizde ve diğer ödemelerinizde daha hızlı ve pratik bir şekilde işlem yapılabileceği vurgulandı ve bunun 1 Temmuz’da uygulanmaya başlanacağı aktarıldı.

Temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limitinin artması, günlük hayatınızı kolaylaştıracağı ifade edilerek artık market alışverişi, kahvaltı, ulaşım gibi işlemlerde daha az zaman harcayacak ve daha hızlı bir şekilde ödeme yapılabileceği bildirildi.

BEKLEME YAPMANIZA GEREK KALMAYACAK

Yeni düzenleme sayesinde temassız ödemeler daha da pratik hale geleceği ifade edilerek kartınızı veya mobil cihazınızı okutarak hızlıca ödemenizi tamamlayabilirsiniz, böylece kasada beklemek zorunda kalmadan işlerinizi halledebileceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.