Maaşlara 2.000 TL Artış: Çalışanların Hesaplarına Ek Yansıyacak

Maaşlara 2.000 TL Artış: Çalışanların Hesaplarına Ek Yansıyacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkardı. Ancak bu uzun tatil süreci, çalışanların fazla mesailerinin nasıl hesaplanacağı konusunda soruları beraberinde getirdi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bayram mesaileri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Ramazan Bayramı’na yaklaşırken, kamu çalışanları için sevindirici bir haber gelirken bu yıl bayram tatili 9 güne çıkarıldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Ancak bu uzun tatil süreci, bazı soruları da beraberinde getirdiği belirtilerek özellikle çalışanlar, bu süreçte fazla mesailerin nasıl hesaplanacağının merak konusu olduğu da ifade edildi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bayram mesaileri konusunda önemli açıklamalarda bulundu ve çalışanların ne kadar ek ücret alacaklarını detaylı bir şekilde hesapladı.

Bayram Tatili Planlaması Detaylarıyla İlan Edildi

Ramazan Bayramı’na yönelik tatil planlaması detaylı bir şekilde belirlendiği ifade edilerek öncelikle, bayramın arefesi olan 8 Nisan Pazartesi günü idari izin olarak belirlendiği ve ardından, 9 Nisan tarihinde ise yarım gün mesai uygulanacağı aktarıldı.  Bu şekilde, çalışanlar için bayram tatili 6 Nisan Cumartesi gününden başlayıp 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edeceği de biliniyor.

SGK Uzmanı Erdursun’un Hesaplamaları

Özgür Erdursun’un yaptığı hesaplamalara göre, çalışanların bayram tatili sürecinde alacakları mesai ücretleri netleştiği belirtilerek özellikle asgari ücretle çalışan bireylerin günlük ve toplam ek ücret miktarlarının belirlendiği vurgulandı. Bu hesaplamalara göre, bayramda tam gün çalışan bir kişi, normal ücretine ek olarak belirli bir miktar daha alacağı ifade edilerek örneğin, asgari ücretle çalışan bir kişinin günlük ek ücreti 566,74 TL olacağı paylaşıldı. Bu durumda 3 günlük Ramazan Bayramında çalışan bir vatandaş bu ayki maaşında toplam 1.700 TL fazla ücret alacak. Bu ücrete arefe günü de eklendiğinde ödeme 2 bin lirayı geçiyor.

Özel Sektör Çalışanlarının Durumu

Ancak, bayram tatilinin uzatılması sadece kamu çalışanlarını kapsadığı belirtilerek özel sektör çalışanları için bayram tatili süreci, 3.5 gün olarak belirlendiği bu durumda, özel sektör çalışanlarının mesai ücretleri de farklılık göstereceği aktarıldı.  Bayram tatili sürecinde çalışanların ek ücretleri, normal ücretlerine ek olarak hesaplanacağı ve bu şekilde, bayram günlerinde çalışanlar ek gelir elde edecekleri ifade edildi. Bununla beraber net ücretleri 30.000 TL olan bir kişinin alacağı ek ücret miktarı oldukça dikkat çekici olduğu ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir