Türk Telekom'dan Hat Sahiplerine Para İadesi Müjdesi

Türk Telekom'dan Hat Sahiplerine Para İadesi Müjdesi
Cep telefonu kullanıcılarını sevindirecek haber! Mobil hat değiştiren ya da kalan tutarları unutanlar için para iadesi imkanı sağlandı. Turkcell aboneleri dikkat: Para iadesi almak isteyenler için detaylar haberimizde!

Cep telefonu kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandığı aktarılarak yapılan son dakika açıklamasıyla birlikte, mobil hat değiştiren ve hatlarında unuttukları ya da kalan tutarlar bulunan kişilere para iadesi imkanı sunulduğu bildirildi. Bu duyuru cep teefonu kullanan herkes için yapıldı. İşte detaylar ve para iadesi almak isteyenler için yapılması gerekenler…

Turkcell Para İadesi Prosedürleri ve Detayları

Türkiye’nin en büyük mobil hat operatörlerinden biri olan Turkcell, milyonlarca müşterisine yönelik önemli bir duyuru yaptı ve Turkcell kullanıcıları, hatlarını iptal ettikten sonra hesaplarında kalan TL’leri 2 yıl içinde Alacak Sorgulama / TL İade Talep linkinden sorgulayabilecek ve talepte bulunabileceklerini belirtti. Bununla beraber talep sonrasında ise 15 gün içerisinde geri ödeme gerçekleşeceği ifade edilerek Turkcell, ayrıca adlarına devlete ödenen yıllık telsiz kullanım ücretinin kalan taksitlerini bakiyelerinden tahsil edeceğini vurguladı.

Vodafone ve Türk Telekom Kullanıcılarına Benzer İmkanlar Var

Konu ile ilgili olarak Turkcell’in yanı sıra Vodafone ve Türk Telekom kullanıcılarına da benzer imkanlar sunulduğu belirtilerek  Vodafone, çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiyeler için geri alma hakkı tanıdığı duyuruldu. İptal tarihinden itibaren 24 ay içerisinde başvuruda bulunan abonelere geri ödeme yapılacağı ifade edilerek iade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise 24 ay süreyle saklanacak ve abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda hesabına otomatik olarak yükleneceği bildirildi.

Geriye Dönük Zamanaşımı Uygulaması ve İade Limitleri

Ancak, geriye dönük zamanaşımı uygulaması bulunduğu için en fazla 24 aylık bakiyeler iade edileceği ifade edilerek bu nedenle, mobil hattını değiştiren ve unuttukları bakiyeleri olan kullanıcıların, 24 ay içinde başvuruda bulunmaları önemli olduğu vurgulandı.  Ayrıca bu süre içerisinde yapılan başvurular, 15 gün içinde geri ödeme ile sonuçlanacağı da aktarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir