Kafe ve Restoran Ziyaretleri İçin Yeni Kurallar Belirlendi

Kafe ve Restoran Ziyaretleri İçin Yeni Kurallar Belirlendi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde KDV oranlarında artış yapmak için adımlarını hızlandırdı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan tebliğ taslağına göre, yiyecek ve içecek satılan yerlerde uygulanan KDV oranları değişiyor. Yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan ise....

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde KDV oranlarında artış yapmak için adımlarını hızlandırdığı belirtilerek Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan tebliğ taslağı, bu değişikliği paylaştı. Konu ile ilgili olarak  Habertürk’ün haberine göre, yiyecek ve içecek satılan yerlerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapılacağı ifade edilerek yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20’ye çıkartılacağı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Açıklaması

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, BKK eki (II) sayılı listenin 24’üncü sırasında yer alan yiyecek ve içecek sunulan yerlerde KDV oranlarının yeniden düzenlendiği belirtildi. Bu düzenlemenin, 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’ne ek olarak geldiği ifade edildi.

Tebliğde Yapılan Değişiklikler

Tebliğ taslağında yapılan değişikliklerle ilgili olarak, 24’üncü sıradaki BKK eki kapsamındaki yiyecek ve içecek sunulan yerlerde KDV oran uygulamasına yönelik yeni paragraflar eklenmiş ve mevcut paragraflarda değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerle birlikte, KDV oranlarının yüzde 8’den yüzde 10’a, yüzde 18’den ise yüzde 20’ye çıkartılacağı belirtilmiştir.

Ayrıca, tebliğde yer alan ibarelerde yapılan değişikliklerle, geçerli olan KDV oranlarının güncellendiği vurgulanmıştır. Bu düzenlemeyle birlikte, lokanta ve kafelerdeki KDV oranlarında önemli bir artışın yaşanacağına işaret edilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir