Besicilerin Beklediği Destek Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı

Besicilerin Beklediği Destek Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı
Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ve GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Sason ilçesinde yürütülen Yerli Güney Anadolu Kırmızısı (GAK) ırkı sığırların korunması ve ıslahı programı kapsamında bin 232 anaç sığıra destek sağlandı. Bu destekleme, bölgedeki besicilere önemli bir gelir kaynağı oldu.

 

Yerli Sığır Irkının Korunması ve Islahı Programı

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı ve GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Sason ilçesinde yürütülen Yerli Güney Anadolu Kırmızısı (GAK) ırkı Sığırlar Islah programı kapsamında, bin 232 anaç sığır için desteklemelerin yapıldığını belirtti. Bu destekleme, bölgedeki besicilere önemli bir gelir kaynağı sağlamaktadır.

Yavru Doğumlarına Destek

Besicilere yönelik yapılan desteklemeler sadece anaç sığırlar için değil, aynı zamanda yavru doğumlarına da destek sağlamaktadır. Önümüzdeki günlerde yavru doğumları gerçekleştiren besicilerin de destek ödemeleri hesaplarına yatırılacaktır. Bu destekler, besicilere maddi olarak rahat bir nefes aldırmaktadır.

Gelecek Projeler ve Hedefler

Adnan Gündüz, birliklerinin gelecek hedeflerine de değindi. Kozluk ilçesi için aynı programın uygulanması için başvuruların başladığını ve ülkemizin kırmızı et ve canlı hayvan ihtiyacının karşılanması adına yerli GAK ırkı ve simental ırkı gebe düve üretim merkezinin kurulması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Bu tesislerin tamamlanmasıyla bölgenin ve ülkenin kırmızı et ve canlı hayvan ihtiyacına büyük katkı sağlanması hedeflenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.